Fem gratisseminarer fra ide til business

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 26.11.2020 12:25:00
Illustrasjon av fra ide til business

​Klosser Innovasjon kjører fem digitale miniseminarer for potensielle og etablerte næringsdrivende i Trysil og nabokommunene i perioden 1. desember 2020-1. juni 2021.

​Næringsavdelingen i Trysil kommune inviterer til en ny runde med gratisseminarer med Klosser Innovasjon.

​Tittelen på seminarene er Fra ide til business.

- Det blir digitale miniseminarer på kveldstid med påfølgende en til en-møter dagen etter for de som vil, opplyser næringssjef Gro Svarstad.

Målgruppe

- Serien er nettbasert. Den starter i desember 2020 og avsluttes i juni 2021. Dette er seminarer som passer for deg som har en ide, ønsker å realisere en ide, nettopp har startet et foretak eller for deg som er godt i gang og som ønsker litt faglig påfyll, sier næringsrådgiver Bjørn Olsen. Og han presiserer:

Vi samarbeider på tvers av kommunegrensene, så du trenger ikke nødvendigvis være trysling for å kunne delta.

Første seminar

Første seminar er tirsdag 1. desember kl. 18-19.

- I dette korte seminaret gjennomgås de første stegene i det som kan være en realisering av din ide. Det vil bli gitt en sjekkliste over momenter som du alltid bør tenke på når du skal utvikle nye ideer. Det åpnes selvsagt opp for spørsmål underveis, men dersom du har behov for å diskutere mer rundt din ide eller dine prosjekter, kan du i løpet av miniseminaret også booke tid med Klosser Innovasjon og Trysil kommune for dagen etter. Vi åpner da opp for en til en-samtaler mellom kl. 9 og 15, sier Bjørn.

Seminarene

Miniseminarene varer én time og starter kl. 18 slik:

• 1. desember: Realisering av din ide
  • 19. januar: Innovasjonsverktøy
  • 16. mars: Hvordan selge din ide (pitching)
  • 20. april: Finansiering (investorsøk)
  • 1. juni: Markedsføring (kundeorientert)

Man melder seg på senest dagen før til beo@trysil.kommune.no.

Nettmøter

På nettmøtene dagen etter seminarene kan deltakerne ta opp spørsmål og problemstillinger som de ønsker å diskutere i fortrolighet.

- Vi setter av 30 minutter til hver interessent. De booker tid etter seminaret. Hvis noen ønsker lenger tid, må det planlegges på forhånd. Det er bare å ta kontakt med meg på beo@trysil.kommune.no, sier næringsrådgiver Bjørn Olsen.

Fruktbart

- Vi er glade for å kunne fortsette det fruktbare og gode samarbeidet som vi har hatt med Klosser Innovasjon og Innovasjon Norge de siste par årene. De har hatt kontordager i Trysil og kjørt miniseminarer på kveldstid. En rekke bedrifter har benyttet seg av tilbudet, og det har båret frukter. Samtlige er fornøyde og har nytt godt av Klosser Innovasjons store og kompetente nettverk, sier Gro.

Miniseminarene er lagt inn på årshjulet på campustrysil.no.

Sist oppdatert: 26.11.2020 12:24:11