10.2.2021: Frist for å søke tilskudd til forebyggende tiltak

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.01.2021 09:55:00
Sauer

​Eiere av produksjonsdyr i landbruket kan søke om forebyggende tiltak mot rovviltskader.

​Fristen for å søke om tilskudd til forebyggende tiltak mot rovviltskader og konfliktdempende tiltak er 10. februar.

Målsettingen med tilskuddsordningen er å sikre iverksettelse av effektive forebyggende tiltak for å begrense de skadene rovvilt kan forårsake på produksjonsdyr i landbruket og tamrein, samt konfliktdempende tiltak for å begrense ulemper for lokalsamfunn og andre grupper.

Tiltak

• Direkte tapsreduserende tiltak: Eiere av produksjonsdyr i landbruket og tamreineiere kan søke om tiltak som har en direkte tapsreduserende effekt.
  • Midler til akutte tiltak i løpet av beitesesongen: Kommuner kan på vegne av beitelaga søke om midler til akutte skadeforebyggende tiltak i forkant av beitesesongen, som for eksempel akutt tidlig sanking og forsterket tilsyn i områder med skadesituasjoner.
  • Konfliktdempende tiltak: Personer, kommuner og organisasjoner kan søke om midler til tiltak som har til hensikt å dempe konflikter i samfunnet som forårsakes av rovvilt.

Søknadene sendes inn via Miljødirektoratets elektroniske søknadssenter.

Informasjon om tilskuddsordningen fra Statsforvalteren i Innlandet finner du under Mer informasjon.

Sist oppdatert: 14.01.2021 09:59:14