Flere flomstengte veger i Trysil

Oversvømt grusveg

​Slik så Sennsjøvegen ut litt nord for Sennsjøvika mandag morgen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Flere veger i Trysil er stengt på grunn av flom. Ring kommunen på flomtelefonen 918 14 515 om du har meldinger om flommen.

Her er en oppdatert oversikt over vegsituasjonen mandag 23. mai kl 16:

• Fylkesveg 581 Sennsjøvegen er stengt mellom Øya og Sennsjøvika. Mesta arbeider på stedet. Trond Storsveen i Statens vegvesen tror vegen kan åpnes igjen om ikke altfor lenge.
  • Fylkesveg 584 Jerpenvegen er stengt cirka 2 kilometer fra Osensjøen Øst. Også der er reparasjonen i gang, og Storsveen tror den vil bli åpnet igjen snart.
  • Fylkesveg 563 Vestbyvegen er stengt i Trysil sentrum. Det er omkjøring om fylkesveg 585 som går opp til Trysilfjellet ved Shellstasjonen.
  • Fylkesveg 572 Flendalsvegen er innsnevret, men farbar.
  • Rabbkjølvegen er stengt cirka 1,6 kilometer fra Flendalsvegen. Det er omkjøringsmuligheter over Bakksetra.
  • Vegen til Nord-Tøråsen og Stenersætra ved Slettås er helt stengt ved Grønsjøbrenna, og de som bor der, er derfor uten vegforbindelse. De blir varslet og får beskjed om å kontakte kommunen hvis de trenger bistand.
  • Drevdalsvegen er stengt sør og nord for Barflo. De som bor i Drevdalen, er uten vegforbindelse. De er varslet og har fått beskjed om å kontakte kommunen hvis de trenger bistand.
  • Ljørdalen Øst er stengt øst og nord for Ljøratunet. De som er i Fulufjellet, må kjøra om Støa. De som er nord for Ljøratunet, kan kjøre om Bjønnby der bomvegen er åpen. Vegen på østsida av Ljøra er åpen.
  • Ensrudvegen i Tørberget er stengt før de to innerste husene. Det er ingen fastboende som er berørt.
  • Vestsidevegen i sentrum er stengt sør for Shell-stasjonen, før og etter nr 98. Nr 98 er dermed uten vegforbindelse, men kan nås via skogsmark fra fylkesveg 26, Trysilvegen.
  • Vegen i Nesvollberget er stengt ved trykkeriet, men man kan kjøre inn i grenda fra begge sider.
  • Vestsjøbergsvegen er stengt ca 1 km sørvest for Grøtøybrua - omkjøring om Plassen og Sagnfossen.

Beredskap

Rådmannen innkalte kriseledelsen mandag ettermiddag. Hjemmetjenesten har kontaktet alle sine brukere i de flomutsatte områdene med tanke på evakuering. Mandag ettermiddag var ikke det aktuelt for noen ennå. Trysil sykehjem er godt forberedt på å ta imot de som eventuelt blir evakuert. Hjemmetjenesten setter på en ekstra nattevakt. Brannvesenet har varslet at de kan bistå hvis det er behov hos brukere med trygghetsalarmer. Teknisk sjef Hans Martin Aas har også mannskaper å kalle ut hvis situasjonen på de kommunale vegene endrer seg.

Mer regn

NVE har økt flomvarselet for Trysil til nivå 3, og yr.no melder om mye regn også tirsdag. Rådmannen har innkalt kriseledelsen til nytt møte tirsdag kl 8.

Vegen stengt-varslingOversvømt veg

Sennsjøvegen er stengt flere steder mellom Engerneset og litt nord for Sennsjøvika i Trysil.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Oversvømt vegOversvømt veg
Til venstre: Gira går over vegen til Fulufjellet. Til høyre: Vegen er stengt cirka 600 meter nord for Ljøratunet.
Foto: Atle Fredheim, Trysil kommune

Sist oppdatert: 30.01.2017 11:13:49