Flomsituasjonen 2. juni 2020

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 02.06.2020 10:52:10
Flomsteinen på morgenen 2. juni 2020

Bare den vestre bjørka ved flomsteinen sto ute i vannet da rådmannen var på en liten befaring tirsdag morgen 2. juni.

Foto: Jan Sævig, Trysil kommune

​Snøen smelter jevnt og trutt i finværet, og det ser ut til at vi går klar av en storflom i Trysilelva i år.

Kl. 11 i dag passerte det snaut 211 kubikkmeter i sekundet ved målestasjonen i Nybergsund.

- En middelflom er til sammenlikning på 328 kubikkmeter per sekund, og flommen i 2018 hadde sin topp på 548 kubikkmeter per sekund, sier beredskapskoordinator i Trysil kommune Hans Martin Aas.

Grønt nivå

I sitt flomvarsel for Trysilelva 2.-4. juni holder NVE nivået på grønt, altså varsler de ikke flom de nærmeste dagene.

- Vannføringa går litt opp og ned. Vi har hatt en stigning i det siste på grunn av temperaturen. Men det er fortsatt litt kjølig om natta, og det er ikke varslet store mengder regn framover. Men det skal regne til helga, så vannstanden vil sannsynligvis øke til og med mandag neste uke, sier Hans Martin.

Liten sjanse

- Flom er bestandig spennende, men akkurat nå er det utrolig liten sjanse for at det blir stor flom. Det ser knapt nok ut til å bli normal vårflom, men vi er så klart spente på regnet, sier ordfører Erik Sletten.

Følg med på varsom.no.

Sist oppdatert: 02.06.2020 12:25:21