Sykkelkunsten i Storvegen begeistrer

Malte sykler henger en og en i lyktestolpe langs sentrumsgate

​Den sykkelpyntede sentrumsgata i Trysil vekker begeistring. Et originalt og artig påfunn av sentrumsforeninga.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Siden skoleslutt har gatelysstolpene i Storvegen i Trysil sentrum vært prydet av fargerike sykler - til manges begeistring.

​- Hovedgata er blitt skikkelig fin, eller skikkelig kuul, som ungdommen sier! Det er så fancy og fint med alle syklene i lyktestolpene. Her er det tydeligvis noen som har vært ordentlig innovative og kunstneriske. Det er bare helt supert, er tilbakemeldinga fra en hytteeier som ikke har vært i sentrum på ei god stund.

Sykkelbygda

Trysil har satt seg som mål å bli Norges største og beste sykkeldestinasjon. Det er det de sprudlende sjelene i sentrumsforeninga ønsket å vise fram da gatelysstolpene skulle pyntes for sommeren. De vet å engasjere, så dugnadsånden var stor både da de ba om sykler, da de skulle males, og da de skulle henges opp.

28 sykler

Sentrumsforeninga fikk sykler fra gavmilde tryslinger over hele kommunen. 26 henger langs Storvegen og to under Gammelbrua. Der skal de henge til høstferien omtrent, så settes de i vinteropplag før de henges opp igjen til våren.

Dugnad

5 000 kroner fra sentrumsforeninga og Destinasjon Trysil og en glad dugnadsgjeng var alt som skulle til for å pynte Bygda til sykkelsesongen. Stine Akre, Heidi Brenden, Gro Amdal, Siri Jørgensen, Sonja Grøtli og Ingrid Bjørnberg malte syklene. Arnstein Akre, Vibeke Storsveen og Ola Hemstad festet dem til lyktestolpene fra liften de fikk låne gratis av kommunen. Og Maxbo ytet god service langt utover vanlig arbeidstid for at syklene skulle bli ferdige og komme på plass i tide, sier Stine Akre.

Fotoobjekt

Syklene er kanskje det motivet fleste fastboende og turister har tatt bilde av i sommer - kanskje med unntak av utsikten fra Skagsvola mot Engersjøen. Sentrumsforeninga håper enda flere tar bilder av syklene og tagger dem med #‎elskersykkel #sykkelbygda #trysil.

Sist oppdatert: 04.08.2015 15:51:00