Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Engersjøen er ferdig ryddet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.10.2017 10:15:00
Sigmund Damsæter og Atle Fredheim

​Det har blitt mange turer til land med full båt for Sigmund Damsæter og Atle Fredheim. De har tilbrakt mange timer på Engersjøen siden oppryddinga startet 14. september.

​Det tok nesten dobbelt så lang tid som tenkt, men nå er i alle fall Engersjøen ryddet for flomgods og mer til.

​Ingeniør Atle Fredheim på veg-, vann- og avløpsavdelingen vår rapporterer:

Da er oppryddinga i Engersjøen ferdig etter mange dagers og timers arbeid. Vi har brukt 210 timer i båt og på land for å få med oss alt. Noen dager var vi tre mann, men de fleste bare to.

Over 40 kubikk

- Vrakrestene av hytta som ble tatt av maiflommen, lå spredt rundt omkring i sjøkanten og hovedsakelig på vestsida av sjøen. Vi fant også mye annet skrot som vi plukket opp når vi først var der. I alt fylte vi opp fire containere som tok ti kubikk hver, ett lastebillass og en full bilhenger med skrot, sier Atle.

Ekstern 

Litt ekstern hjelp måtte de ty til underveis. For å få hyttetak og -golv opp fra sjøen, ringte de Viking. Og fraktbåt som var egnet til å få vrakrestene fra sjøkanten til oppsamlingsplass, hadde de ikke, så den leide de.

 

 Bildeglimt fra oppryddingsarbeidet

Sigmund og Atle i båtKinga 2 og fraktbåtSigmund og Sivert i fraktbåtFull fraktbåtGulv i sjøenSiste vrakrester, full henger
Sist oppdatert: 10.10.2017 10:18:34