Den ene flompumpa er koplet ut

Menn i sivil og gule klær på flomvoll

​Kommunens egne mannskaper, brannvesen og sivilforsvaret er på plass på
flomvollen og holder pumpene under oppsikt.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Klokka 7 i morges røk sikringa som er lagt over den søndre pumpa på flomvollen. Den ble derfor stanset. De to andre går som normalt, så det er ingen dramatikk.

​Både brannvesen, sivilforsvaret og kommunens egne mannskaper er på flomvollen og holder pumpene under oppsikt. NVE er på veg. Og gravemaskin kan tilkalles på kort tid hvis det blir nødvendig, det vil si om sikringa over pumpelukene må repareres.

Pumpene

Sikringa som røk, skal hindre luka på pumpa mot å bli stående oppe. Hvis det skjer, som det gjorde sist fredag, blir tankene på innsida av flomvollen fylt av flomvann nesten like raskt som de tømmes. Pumpene starter da svært ofte, og NVE vet ikke hvor lenge de vil tåle den påkjenninga. Vaktmesterne som har døgnvakt ved pumpene, slo av den søndre pumpa straks sikringa røk. De to andre fungerer som normalt. Med den vannføringa som er nå, er det nok at ei pumpe starter når tankene skal tømmes. Dette styres automatisk.

Beredskap

Brannvesen og sivilforsvaret er på stedet i fall det skal bli behov for manuell utpumping av flomvannet. To store motorpumper er på plass. De kan pumpe ut 3 kubikkmeter i minuttet og vil i tilfelle gå kontinuerlig.

Slange på bakketopp med pumpe og to menn på bakken nedenfor
Sivilforsvarets motorpumper kan pumpe ut 3 kubikkmeter vann i sekundet.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Sist oppdatert: 28.05.2014 08:41:38