Elva steg 3 cm siste 12 timer

​Kl 10 søndag morgen nærmet vannstanden seg 1966-flommerket på flomsteinen
i Trysil sentrum.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Kl 10 søndag morgen var det igjen 2 cm til 1966-flommerket på flomsteinen i Trysil sentrum. Det betyr at elva har steget 3 cm fra kl 22 lørdag kveld.

​Det er under en stein igjen på brukarene på gammelbrua.

Vannføring

Vannføringa ved målestasjonen i Nybergsund var på 605,1 kubikkmeter i sekundet kl 8 søndag morgen. Det er 30 kubikkmeter mer enn kl 20 lørdag kveld. Vannføringa ved 50 års flom er 633 kubikkmeter i timen ifølge NVE.

Flomvarsel

NVE har fortsatt flomvarsel kategori 3 i Trysil og melder om fortsatt snøsmelting og regnbyger søndag. Ifølge yr.no skal det komme inntil 8,4 millimeter regn i Innbyga fra kl 11 til midnatt søndag. Ifølge undertegnedes private vannmåler kom det 16 millimeter fra lørdag kveld til søndag kl 10. NVEs kategori 3 innebærer vannføring som kan medføre omfattende oversvømmelser og flomskader på utsatte steder.

Flomstor elv under bru
Mindre enn en stein er synlig under gammelbrua i Trysil sentrum søndag kl 10.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Sist oppdatert: 25.05.2014 10:42:42