Dyrevernnemnda i Sør-Østerdal

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 21.06.2017 11:50:20
Øyvind Bæk

​Øyvind Bæk er Trysils representant i dyrevernnemnda i Sør-Østerdal.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Mens vi tidligere hadde felles dyrevernnemnd med Engerdal, er det nå ei dyrevernnemnd for hele Sør-Østerdal.

​Dyrevernnemnda i Sør-Østerdal omfatter kommunene Trysil, Elverum, Engerdal, Stor-Elvdal, og Åmot. Det er Mattilsynet som oppnevner medlemmene, gjerne etter forslag fra kommunene, husdyrnæringa, sportsdyr- og dyrevernorganisasjoner.

Medlemmene

Dyrevernnemnda i Sør-Østerdal 2017-2020 består av Øyvind Bæk fra Trysil, Gro Bjerkvoll fra Åmot, Jo Gimse fra Stor-Elvdal, Thor Røen og Ida M. Carlsson fra Elverum og Vegard Drevsjømoen fra Engerdal.

Mattilsynet

Dyrevernnemndene er en del av Mattilsynets avdelingskontor, er underlagt avdelingssjefen og skal bistå med såkalt lekmannsskjønn i dyrevelferdssaker. Medlemmene skal ha praktisk erfaring fra dyrehold og kunnskap om og interesse for dyrevelferd.

Inspeksjoner

Dyrevernnemndene kan bistå avdelingskontoret både i forbindelse med inspeksjoner og i enkeltsaksbehandling. I noen tilfeller kan nemnda fatte vedtak om midlertidig forvaring. Etter avtale med avdelingssjefen kan dyrevernnemnda også gjennomføre egne inspeksjoner, for eksempel ved bekymringsmeldinger.

Tlf. 22 40 00 00

For å få kontakt med dyrevernnemnda, må du ringe det lokale Mattilsynet på tlf. 22 40 00 00.

Sist oppdatert: 21.06.2017 13:36:39