For en Chai Time-festival!

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 28.09.2019 18:50:00
Løvedans foran et interessert og stort publikum

​Norges Kinesiske Forenings løvedans var et nytt og morsomt bekjentskap i kulturbygda Trysil.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Vi har alltid vært stolte av kulturbygda Trysil. Etter  Chai Time-festivalen lørdag slår vi fast: Nå mer enn noen gang!

​Trysil har altså så mye å by på - av gammel Trysil-kultur, av moderne norsk kultur og ikke minst av kulturen som følger med alle de over 30 andre nasjonalitetene som noen av oss som bor i Trysil har sitt opphav i.

Innbygda skole

De 310 elevene på Innbygda skole - som alle bød på flotte innslag fra scenen - kommer fra 30 forskjellige land: Kongo, Italia, Mauritius, Ungarn, Eritrea, Sverige, Kosovo, Bulgaria, Canada, Mexico, Afghanistan, Serbia, Syria, Sierra Leone, Irak, Nederland, USA, Filippinene, Danmark, Thailand, Polen, England, Kina, Russland, Tyskland, Romania, Litauen, Estland, Etiopia og Norge.

Fire timers fest

Vi fikk smakebiter fra mange land på Chai Time-festivalen som ble en fire timer lang fest fra de kinesiske løvedanserne åpnet den til fire kvinner fra Sri Lanka avsluttet den med fantastisk dans til Bollywood-musikk. Været var høstgrått - og litt fuktig - men ingen frøs.

Fargerikt

For på denne festivalen var det lett å bli varm om hjerterota. Vi fikk som Halvdan Sivertsen skriver i Sommerfuggel i vinterland; farge og latter og liv og lys - i fire timer i strekk.

- Tenk at vi har en slik festival i Trysil! Jeg blir helt rørt, var det ei som sa. Og hun var ikke alene.

Kulturreise

Det var et voldsomt spenn i underholdninga. På den fantastiske kulturreisa fikk vi blant annet høre den svenske barnesangen Små grodorna, den norske folkevisa Kakelinna, oppvarmingssangen på de nederlandske Kongslekene, afghansk dambora og syrisk oud. Hele programmet finner du i forhåndsomtalen.

Toleranse

Norges Kinesiske Forening i Oslo - som viste oss løvedansen - har som hovedmål å bygge bruer mellom kulturer og skape harmoni. Halvdan Sivertsens Sommerfuggel i vinterland handler om toleranse, om å tåle, være fordomsfri og åpen. Vi tror at Chai Time-festivalen i Trysil bygger bruer og øker toleransen oss tryslinger imellom. Det er så flott!

Her får du et fotografisk tilbakeblikk på denne nydelige dagen:

Sist oppdatert: 28.09.2019 18:55:42