Studiestart på Campus Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 31.08.2017 09:00:00
Vidar Skogheim, Margrethe Haugen, Anett March, Wiebeke Mewes og Hege Tollefsen

​Vidar Skogheim, Margrethe Haugen, Anett March, Wiebeke Mewes og Hege Tollefsen tar bedriftsøkonomi på Høgskolen Innlandet via nettstudier på Campus Trysil.

Foto: Line Menes, Trysil kommune

​Rundt 25 studenter har tatt fatt på et nytt studieår ved Campus Trysil.

​Næringskonsulent Line Menes er stolt over å kunne ønske både nye og tidligere studenter velkommen, vel vitende om at uten Campus Trysil, ville færre tatt høgskoleutdanning.

Hjemmefra

For det handler om å kunne studere uten å måtte dra noe sted, om å tilegne seg ny kunnskap og studiepoeng og likevel være i jobb og bo hjemme. Uten et lokalt studietilbud i Trysil hadde terskelen vært atskillig høyere og for mange ikke aktuelt å gå over.

Spent gjeng

Line sier det var en spent gjeng som møtte opp til første studiedag. Noen av dem har studert ved Campus Trysil tidligere. For andre var dette det første møtet med det supre studietilbudet. Første dag ble de ønsket velkommen, fikk praktiske råd om fagene de skal ta og om det å studere deltid via nettstudier. De fikk også tips om muligheter for videre studier.

Høgskolen Innlandet

Line sier at de mest populære fagene er de som Høgskolen Innlandet avdeling Rena tilbyr som nettstudier, det vil si organisasjons- og økonomifag.

- I år har vi cirka 25 studenter. Noen tar årsstudium i bedriftsøkonomi, noen årsstudium i organisasjon og ledelse, andre tar andreåret på disse studiene - de går over to år siden det er deltidsstudier. Noen tar påbygging i regnskap og revisjon, altså bachelor. Og to følger lærerskoleutdanninga i Telemark, sier Line.

Flest tryslinger

Det er flest tryslinger på Campus Trysil, men vi har også studenter fra Elverum, Stange og Rena.

- Etter flere år med studietilbud får Campus Trysil stadig flere fornøyde studenter. Tilbakemeldingene er klare; det er et behov for et lokalt studietilbud i Trysil. Campus Trysil er et viktig bindeledd da vi tilrettelegger for at de som bor i nærområdet som ønsker å utdanne seg, men ikke ønsker å flytte, får muligheten, sier Line.

Studiesenteret

For å kunne studere ved Campus Trysil, må studentene søke seg inn ved de høgskolene som tilbyr samlingsbasert nettstudier via Studiesenteret.no innen tidsfristene som gjelder. Noen fag, emner og kurs kan ha andre frister og oppstartsdatoer enn tradisjonelle studier. Sjekk Campus Trysils facebookside til høyre for å se hvilke fag som er mulige å ta, søknadsfrister og hvor man skal søke.

Lill Nora Heggbrenna, Marit Nerby og Silje Grønkilen
Lill Nora Heggbrenna, Marit Nerby og Silje Grønkilen studerer organisasjon og ledelse.
Foto: Line Menes, Trysil kommune

Sist oppdatert: 31.08.2017 09:27:44