Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Bruarbrækka for åttende gang

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.11.2020 12:15:00
Forsida på Bruarbrækka 2020

​Redaktør Egil Enemos bilde av gravhaugen i Eltdalsfjella pryder forsiden på årets utgave av Bruarbrækka.

​Nord-Trysil historielag klinker til med fargebilder når de gir ut Bruarbrækka for åttende gang.

​- Med god hjelp av våre redaktør Egil Enemo har vi også denne gangen fått fram et produkt som vi mener har blitt lesverdig, skriver historielagets leder Per Helge Bråtebæk i forordet og nevner blant annet funnet av en skafthulløks fra steinalderen, badstua i Jordet, musikklivet Norda Mørs og spøkelser.

108 sider

16 bidragsytere har sørget for 19 interessante artikler. Her er 108 sider med godt lesestoff og nye og gamle bilder av folk og dyr, eiendommer og natur.

- Boka er til salgs på Joker i Jordet og Mega i Innbygda og koster 200 kroner, sier redaktøren.

Artiklene

Hilde Rigmor Amundsen har skrevet om ei steinalderøks, Jorunn Øvergård om bureisingsfeltet Volfeltet, Trygve Øvergård om gråbensten, Per Helge Bråtebæk om Eltdalen og danseplasser og musikere i Nord-Trysil, Kai Hugo Holden om Lensmannsmyra, Egil Enemo om erstatningsveger og badstua i Jordet, Tormod Eng om barndomsglimt, Inger Marie Eng om kvinneforening og helselag og et gammelt ulykkestilfellle, Marit Beathe Andersen om en naken mann som skremte vettet av badevakta, Bianca og Børre Wessel om den skjeve løa, Merete Heien og Bianca Wessel om tell seters, Per Gunnar Eriksen om postrute 1440, Sven H. Moen om fredsmarsjen i Jordet og senkinga av Engersjøen og John Stengrundet om Holmsethmusikken. Fra Dagfinn Grønoset har de tatt med hvilestunden som ble en pen gård i Trysil.

Sist oppdatert: 16.11.2020 12:20:19