Åtte grendemøter om bredbånd

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.01.2020 08:40:00
Kart over siste utbyggingsområder for bredbånd i Trysil

​900 husstander i de blå områdene på kartet får tilbud om høyhastighets bredbånd i siste utbyggingsetappe. Den informerer vi om i åtte grendemøter i januar.

Vi minner om våre åtte grendemøter om siste etappe av utbygging av høyhastighets bredbånd.

​Det dreier seg om 900 husstander spredt rundt omkring i Trysil.

Trysil Rest Total

Næringssjef Gro Svarstad og bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit skriver:

Trysil kommune skrev i høst kontrakt med Telenor som nå holder på med detaljplanlegging av utbyggingen av det som har fått prosjektnavnet Trysil Rest Total. Det er et kjempestort prosjekt med tanke på antall meter fiber som skal strekkes. Det dreier seg om over 400 000 meter. Derfor tar det tid både med planlegging og gjennomføring, men innen utgangen av 2021 skal hele Trysil ha fått tilbud om høyhastighets bredbånd.

Grendemøter

I januar 2020 starter salget for dette siste byggetrinnet, og det er planlagt grendemøter med enkel bevertning der Telenors salgsansvarlig, lokale ildsjeler og representanter fra kommunen vil delta. Møteplanen ser slik ut:

• 21. januar kl. 17.30: Søre Osen samfunnshus
  • 21 .januar kl. 20: Tørberget samfunnshus
  • 22. januar kl. 17.30: Søre Trysil samfunnshus
  • 22. januar kl. 20: Skogheim samfunnshus, Østby
  • 27. januar kl. 17: Nybergsund samfunnshus
  • 27. januar kl. 19.30: Vidsyn samfunnshus, Flendalen
  • 28. januar kl. 17: Kommunestyresalen, Trysil rådhus
  • 28. januar kl. 19.30: Eltdalen grendehus

Har du ikke anledning til å komme på møtet i det som i grend, kan du gjerne stille på ett av de andre. Opplegget er det samme på alle møtene.

Innbyggerne på Flermoen, i Drevdalen, på Tannåneset og ved Sennsjøen vil få invitasjon til eget møte.

Still opp

Tema for møtene er:

• Status i prosjektet og fremdriftsplaner
  • Avtale om egenandel til kommunen
  • Salg – ildsjeler hjelper til

Vi oppfordrer til og håper flest mulig stiller på et grendemøte for å få svar på spørsmål og tegne avtale om fiber dersom dere ønsker det. Ildsjeler og kommunens folk vil bistå.

65 % oppslutning

Kravet om minst 65 % oppslutning blant kundene for at utbygginga skal bli noe av, gjelder som i tidligere fiberprosjekter i Trysil. Klarer vi å nå målet raskt, kommer også Telenor raskere i gang med siste trinn av prosjekteringen. Erfaring viser at det er enklere og rimeligere å gjennomføre en utbygging om de som ønsker fiber, tegner kontrakt tidlig.

Fritidsbolig

Har du fritidsbolig som ligger inne mellom de fastboende, og du ønsker fiber, kan du gjerne stille på møte. I utgangspunktet er det utbygging til fastboende som er 1. prioritet, men fritidsboliger som ligger langs traséen vil også kunne få tilbud dersom dette ikke utløser ekstra kostnader for prosjektet og bidrar til forsinkelser. Dette vil Telenor vurdere.

Sist oppdatert: 15.01.2020 08:43:20