Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Brannvesenet driver ikke dørsalg

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.03.2019 08:05:33
Røykvarsler. Foto: svorka.no

​Midt-Hedmark brann- og redningsvesen selger ikke røykvarslere på døra til folk eller over telefon, presiserer de.

Foto: svorka.no

​Om noen kommer på døra di eller ringer for å selge brannvarslere, er det ikke brannvesenet.

​Brannforebyggende avdeling i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS (MHBR) har sendt ut denne pressemeldinga:

Brannvesenet driver ikke med telefonsalg og/eller dørsalg av brannvarslere


Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS (MHBR) har den siste tida fått flere henvendelser fra innbyggere i våre eierkommuner som blir oppringt av telefonselgere eller blir oppsøkt av dørselgere som skal selge brannvarslere. De som blir kontaktet, får inntrykk av at selgeren representerer brannvesenet, og at brannvesenet har pålagt dem å bytte brannvarslere. Brannvesenet driver IKKE med denne type virksomhet.

Forskrift om brannforebygging

MHBR IKS minner om kravene i Forskrift om brannforebygging som sier: «Eieren av boliger og fritidsboliger skal sørge for at byggverkene har brannalarmanlegg eller et tilstrekkelig antall røykvarslere. Det skal være minst én detektor eller røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket». Leier du ut bolig, er det du som er utleier (eier av bolig) som har ansvaret for at utleieboligen tilfredsstiller kravene i forskriften.

MHBRs anbefaling

Vi anbefaler imidlertid seriekoblede røykvarslere i alle rom slik at tidlig varsel oppnås. Røykvarsler(e) redder liv!! Det er flere butikker og nettbutikker som selger gode seriekoblede røykvarslere. Disse butikkene kan også gi gode råd om valg av type røykvarsler.

Dørselgere

Hvert år opplever også mange å få besøk av "dørselgere" som tilbyr røykvarslere, slokkeutstyr og/eller sikkerhetssjekk av bolig. Heller ingen av disse representerer brannvesenet. Personell fra brann- og feiervesen er uniformert, kan legitimere seg og har tjenestebil. Vårt personell selger heller ikke ved dørene.

Brannforebyggende avdeling, Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS 

Sist oppdatert: 07.06.2019 08:35:51