Bonanza Kids sang og fortalte om Nepal

To unge menn foran plakat fra Nepal

​For ett år siden var Roger Græsberg og Krister Skadsdammen i Nepal og laget ny cd
til Foruts barneaksjon. 11. februar sang, spilte og fortale de til barna som går i barnehage
i Trysil sentrum.

Foto: Sissel Brenden, Trysil kommune

​Snømannen Yeti, rampete aper og et fjell høyere enn skyene, var spent å høre om, synes barnehagebarna som var i kulturhuset Hagelund 11. februar.

​Der møtte de Bonanza Kids som har vært i Nepal og laget cd til Foruts barneaksjon.

Turné

Siden i fjor høst har Roger Græsberg og Krister Skadsdammen i samarbeid med stiftelsen Musikk i Hedmark tatt med seg musikken og en liten bit av Nepal og besøkt barnehager i Hedmark. I Trysil samlet sentrumsbarnehagene alle barna sine og dro til kulturhuset for å høre dem synge, spille og fortelle om barna Puspa og Biswash fra Nepal og deres hverdag.

Spennende

Vi fikk besøk av en liten delegasjon fra Nysted barnehage etterpå. De fortalte ivrig om apene i et apetempel som kastet søppel på folk og som til og med tisset på noen som gikk forbi. Og verdens høyeste fjell - det går helt over skyene det! Der bor snømannen Yeti som ingen har sett. Kanskje fordi han er sjenert? Han er i alle fall sikkert snill!

Sovnet nesten

Bonanza Kids spilte både vanlig gitar, en veldig liten gitar som heter ukulele og ei rar fløyte. En av sangene de sang, var så stille at noen nesten sovnet. Men så hadde de ikke tid til å fortelle mer. De ville heller skynde seg tilbake til barnehagen, for der var det varm og god kakao å få, visste de.

Mange barn og noen voksne sitter i halvsirkel på gulvet
Barn og voksne fra alle barnehagene i sentrum møtte Bonanza Kids
i kulturhuset Hagelund.
Foto: Sissel Brenden, Trysil kommune