Bjørn Baastad AS vedlikeholder fylkesveger

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 31.08.2020 12:37:22
Kjell Karlsmoen foran lastebil.

​Kjell Karlsmoen er en av sjåførene hos Bjørn Baastad AS som har ansvaret for vegvedlikeholdet på fylkesvegene i Trysil.

Foto: Mats Stian Lie Bråten

​Fra 1. september 2020 er Bjørn Baastad AS driftsentreprenør på de fleste fylkesvegene i Trysil, Engerdal og Rendalen.

​Driftsentreprenørene har varierte oppgaver for Innlandet fylkeskommune. Blant de sentrale oppgavene er brøyting og strøing om vinteren, rengjøring av vegene om våren, kantslått, rensk av drenering og registrering av feil og mangler, står det på Innlandet fylkeskommunes hjemmeside.

Framkommelighet

- Oppgavene driftsentreprenørene gjennomfører er viktige for å holde god trafikksikkerhet og fremkommelighet på fylkesvegene. Fylkesvegene vil driftes etter samme standard som tidligere slik at trafikantene ikke vil merke at nye entreprenører har tatt over driften av vegnettet, sier Stein Tronsmoen, hovedutvalgsleder for samferdsel i Innlandet fylkeskommune.

Tips om vegnettet

Entreprenørene har egne publikumstelefoner der publikum kan melde fra om forhold på fylkesvegene. Fra 1. september ringer du 96 62 50 57 om de delene av fylkesvegnettet i Trysil, Engerdal og Rendalen som Bjørn Baastad AS har ansvaret for. I Trysil gjelder det disse vegene:

• Fylkesveg 26 fra svenskegrensa ved Lutnes og til Engerdal (Elvdalsvegen/Trysilvegen)
  • Fylkesveg 208 fra Midtskogsberget til Rundfloen (Rundflovegen)
  • Fylkesveg 236 fra Shellstasjonen til rundkjøringa på Vestbyvegen ("Gullvegen")
  • Fylkesveg 2160 fra Innbygda til Ulvsjøen (Vestbyvegen)
  • Fylkesveg 2162 fra Plassen til Ljørdalen (Galåsvegen/Ljørdalsvegen)
  • Fylkesveg 2164 fra Kolos til Galåsvegen (Åsavegen)
  • Fylkesveg 2166 fra Lutufallet til svenskegrensa (Borveggvegen)
  • Fylkesveg 2168 fra Bjønnbekkmora til svenskegrensa (Flermovegen)
  • Fylkesveg 2170 fra Støa til svenskegrensa ved Linnes (Støavegen/Skårvegen)
  • Fylkesveg 2172 fra Kilenkrysset ved Nybergsund til Bryn (Flendalsvegen)
  • Fylkesveg 2174 fra Jordet til Eltdalen (Eltdalsvegen)
  • Fylkesveg 2176 fra Engerneset til Engerdal (Sennsjøvegen)

Andre veger

De øvrige fylkesvegene er det Svevia som har ansvaret for ifølge Simen Sundsbakken hos Bjørn Baastad AS. De er:

• Fylkesveg 215 fra Slettås til Åmots grense (Slettåsvegen)
  • Fylkesveg 2156 Osensjøen Øst
  • Fylkesveg 2158 Osensjøen Vest
  • Fylkesveg 2160 fra Ulvsjøen til Gjevaldshaugen (Baksjøbergsvegen)
  • Fylkesveg 2178 fra Ulvsjøen til Osensjøen Øst (Jerpenvegen)

Statens vegvesen har fortsatt ansvaret for den eneste riksvegen i Trysil, riksveg 25 fra Elverum, over nybrua i Nybergsund og til svenskegrensa ved Støa. Meldinger om den ringes inn på 175.

Meldinger om kommunale veger ringes inn på 97 61 23 21.

Sist oppdatert: 01.09.2020 18:50:38