Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Ber justisministeren ordne mer politi i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 22.06.2017 15:52:54
Per-Willy Amundsen

​Statsråd Per-Willy Amundsen, FrP har fått en oppfordring fra fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen om å øke bemanninga ved lensmannskontoret i Trysil.

Foto: Olav Heggø, Fotovisjon

Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen ber justisminister Per-Willy Amundsen sørge for mer bemanning på lensmannskontoret i Trysil.​

​I et brev med tittelen Bemanning ved Trysil lensmannskontor skriver Sveen:

Det har over lengre tid vært kjent at det er kapasitetsutfordringer for polititjenesten i Trysil. Lensmannskontoret har, slik jeg er kjent med, ikke hatt økning i bemanning siden 1999.

Dette til tross for den store veksten det har vært i Trysil knyttet til vinterturisme. Stedet er Norges største vintersportssted og har i store perioder av vinterhalvåret mangedoblet innbyggertall.
I de mest intensive periodene på vinteren kan innbyggertallet øke fra 6500 fastboende til opp mot 50 000.

Polititjenesten fremstår spesielt i disse periodene som klart underbemannet. Store avstander blant annet til arrest (Hamar) gjør tjenesten ekstra sårbar. Belastningen på tjenestemennene er som følge av dette meget stor. Det har den vært over lengre tid.

Undertegnede er kjent med at Innlandet politidistrikt er langt unna målet om to polititjenestemenn per 1 000 innbyggere. Jeg finner det derfor riktig å sende denne henvendelsen til statsråden.

Det er helt nødvendig at bemanningen ved Trysil lensmannskontor styrkes for å sikre folk nødvendig trygghet. Det er også nødvendig for ikke å brenne ut de polititjenestemennene som jobber ved dette lensmannskontoret.

Jeg tillater meg herved å spørre statsråden om han er kjent med denne situasjonen i Trysil og
enda viktigere, om han nå vil bidra med nødvendige ressurser for å styrke bemanningen ved
kontoret.

Sist oppdatert: 22.06.2017 16:13:31