Trysil øker tilsynsaktiviteten

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 26.11.2019 10:40:00
Tilsynsdeltakere fra DiBK, Trysil kommune og Byggeplan AS

​Trysil kommune har hatt tilsyn med Byggeplan AS som et ledd i pilotprosjektet vi er med på. Fra venstre: juridisk rådgiver Martin Sand Eriksson, observatører fra DiBK Sissel K. Andersen og Stein Håvard Røstad, avdelingsleder i bygg- og geodataavdelingen Rune Møller Poulsen og ByggePlans fagleder Simen Moren, medarbeider Andre O. Lianger og daglig leder Jørn Øyvind Simensen.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Trysil kommune er med på Direktoratet for byggkvalitets pilotprosjekt innen tilsyn.

​Avdelingsleder i bygg- og geodataavdelingen Rune Møller Poulsen sier at Trysil kommune har som mål å øke tilsynsaktiviteten da han ser at det har bransjen behov for.

Pilotprosjektet

Også Løten, Stange, Åmot, Elverum og Hamar kommuner deltar i pilotprosjektet der målet er å øke kommunens tilsynskompetanse.

- Direktoratet ønsker å øke tilsynsvirksomheten og få i gang et tilsynssamarbeid mellom kommunene som deltar. Prosjektet skal også bidra til at DiBK får en bedre forståelse for kommunenes behov og utfordringer knyttet til tilsyn slik at de ser hva kommunene trenger for å gjennomføre gode tilsyn, sier Rune.

Byggeplan AS

Som et ledd i pilotprosjektet har Trysil kommune innkalt det lokale firmaet ByggePlan AS til et reelt revisjonstilsyn med fokus på foretakets kvalifikasjoner innen fagområdet prosjektering. Sissel K. Andersen og Stein Håvard Røstad fra direktoratet deltok som observatører.

- Det var meget nyttig og inspirerende. Og ByggePlan AS kom godt ut av tilsynet. De har god orden i sine systemer, sier Rune.

Sist oppdatert: 05.12.2019 19:39:35