Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Avduking av ny informasjonstavle i Kongeparken

To menn foran en bauta

​Ordfører Ole Martin Norderhaug og Rune Mobæk i Kongeparken i Nybergsund under markeringa 8. mai 2015.

Foto: Kristian Trengereid, Trysil kommune

Vi minner om avdukinga av ny ​informasjonstavle i Kongeparken i Nybergsund i morgen, fredag 18. september kl 14.

​- Det er tredje visepresident på Stortinget Svein Roald Hansen som foretar den offisielle avdukinga, og blant de spesielt inviterte er Arve Bjørseth, Grete Ødegaard Nerhagen, Per og Tor Linstad som alle opplevde bombinga av Nybergsund, forteller ordfører Ole Martin Norderhaug.

Kongens nei

Regjeringsmøtet i Nybergsund 10. april 1940 der Kongen og Regjeringen sa nei til de tyske kravene, har fått stor betydning både for lokalsamfunnet og Norge som nasjon.

En plass i historien

I forbindelse med 75-års markeringa av de dramatiske hendelsene 9.-11. april 1940 i Nybergsund, er ny informasjonstavle laget. Denne tar sikte på å gi hendelsene i Nybergsund den plass de fortjener i norsk krigshistorie.

Informasjonstavla

Det er ordfører Ole Martin Norderhaug, Vidar Linstad og Roar Vingelsgaard som står bak den nye informasjonstavla med bedre informasjon om Kongens nei og historia bak Kongeparken. Tavla er oppført av grendeutvalget i Nybergsund.

Markeringa i Kongeparken

Programmet i Kongeparken tar cirka en time. Roar Vingelsgaard og Vidar Linstad vil fortelle om de dramatiske hendelsene i Nybergsund.

Tildeling av regjeringens minnemedalje

På Trysil-Knut hotell blir det høytidelig tildeling av regjeringens minnemedalje til fire nye kandidater. Disse er Berthe Marie Odden, Rolf Balke, Gunnar Hemstad og Martin Nordby.

Velkommen til Kongeparken!

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 18.09.2015 08:43:44