Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Asylmottaket på Trysil-Knut er nedlagt

Trysil-Knut hotell

​De siste asylsøkerne har forlatt Trysil og Trysil-Knut hotell etter at akuttmottaket der ble nedlagt 2. mars.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

I dag 2. mars la UDI ned akuttmottaket for asylsøkere på Trysil-Knut hotell. Dermed er det ikke lenger noen asylmottak i Trysil.​

​Akuttmottaket på Ljøratunet ble lagt ned 19. januar, og akuttmottaket på Trysilfjellet leilighetshotell ble lagt ned 23. januar.

Alle ble helsesjekket

Toppledelsen i Trysil kommune har hatt jevnlige møter for å være oppdatert på og gjerne i forkant av asylsøkersituasjonen i Trysil kommune. På det siste møtet 2. mars kunne kommunalsjef for helse og omsorg Trygve Øverby fortelle at alle asylsøkerne på Trysil-Knut hotell fikk nødvendig helseundersøkelse og vaksiner før de forlot Trysil.

Undervisning

Kommunalsjef for oppvekst og kultur Jo Stuan slo fast at undervisningen av asylsøkerbarna som var i skolepliktig alder, har fungert veldig bra.

Trenger flere asylmottak

UDI legger nå ned akuttmottak og ønsker i stedet permanente asylmottak. NRK Hedmark og Oppland meldte onsdag morgen at UDI region Indre Østland denne uka skal lyse ut 1 600 nye permanente mottaksplasser. Det er det behov for etter at Klones i Vågå og Rena motell i Åmot ikke fikk tillatelsene i orden innen UDIs frister. Kommunen vet ikke om noen aktører i Trysil kommer til å legge inn anbud.

Sist oppdatert: 02.03.2016 15:40:44