Pensjonist etter 39 og et halvt år

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 09.09.2016 13:48:56
Astrid Lutnæs med kollegaer

​Astrid synes det er litt vemodig å slutte i jobben som personalkonsulent, men hun regner med at hun nok etterhvert venner seg til det å være pensjonist.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​- Det er lenge sia 1. januar 1977 da je kom på skulekontoret med en liten gul barnehagelov i handa og skulle fortelje tryslinga at barnehager var bra for onger!, minnes Astrid Lutnæs.

- Jeg føler meg privilegert som har fått jobbe med så mange spennende oppgaver - innen barnehagefeltet i 23 år og personalfeltet i 17 år, takk o takk, sa Astrid.

Mor Teresa

- Noen sammenligner deg med Mor Teresa, og det er godt ment - for du er en god og hjertevarm person med de riktige omsorgsgener, sa rådmann Jan Sævig da kollegaer takket Astrid for lang, tro og god tjeneste i Trysil kommune. Rådmannen mimret om hvor godt Astrid har tatt vare på han og passet på, og julebordet som Astrid var med å arrangere, på slutten av 90-tallet, måtte også nevnes. Det glemmes nok aldri.

Innførte barnehagen i Trysil

Astrid Lutnæs var den som innførte barnehagen i Trysil. - Det var ikke bare å overbevise eldre politikere om at barnehager er bra for barn, for noen mente nok at ungene bare skulle være hjemme med sine mødre, minnes Astrid.

Fra førskolelæreren til sjefstanten

Det var Astrid som var ansvarlig for byggingen av Nysted barnehage som opprinnelig var tre Trybo Trysilhus satt sammen. - Etter den bygginga gikk jeg fra å være førskolelæreren til å bli sjefstanten - det var stor stas, fortalte Astrid.

Service har du vært

- Du har et langt arbeidsliv og mange arbeidstimer bak deg, og service - det har du vært. Astrid, du har greid å være menneske, sa en rørt personalsjef Heidi Kveen Brustad. Astrids hjerte har vært hos unger, og også hos oss som er litt større. - Takk for alt du har gjort!, sa Heidi.

Kommer tilbake

- Der det nå skal bli kantine, har jeg hatt fiolintimer, mellom det som da var blå søyler. Jeg var bare ni år den gangen og fiolinkasse ble lagt under senga da læreren dro igjen, sa Astrid og lo. Og hun vil svært gjerne komme tilbake på åpningen av kantina på rådhuset med nybakt hvetekrans. - Det får du selvsagt lov til, sa rådmannen.

Hverdagsloven

Astrid har ønsket oss alle lykke til med viktige arbeidsoppgaver - til beste for alle i Trysil og gitt oss Hverdagsloven:

• Vær høflig
  • Tenk positivt
  • Ta initiativ
  • Det er lov å være blid
  • Ta vare på kollegaen din
  • Snakk med kollegaen - ikke om
  • Lytt til kollegaen
  • Verdsett andre synspunkter
  • Del dine erfaringer med andre
  • Har du gitt ros til en kollega i dag?
  • Hjelp andre og du får hjelp igjen
  • La ikke frustrasjon råde, søk løsninger

Vi gleder oss allerede til hun stikker innom oss og ønsker henne lykke til som pensjonist!

Bildeglimt fra markeringa

Sist oppdatert: 09.09.2016 23:25:58