Anne Lunde får frivillighetsprisen 2020

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.11.2020 11:20:00
Anne Lunde

​Anne Lunde representerte Trysil Bygdekvinnelag på kulturprisvinnerfesten for Sigmund Løvåsen. Nå får hun kommunens frivillighetspris ikke minst for sitt livslange medlemskap og innsats i bygdekvinnelaget.

Foto: Harald Nyberg, Trysil kommune

​Anne Lunde får Trysil kommunes frivillighetspris 2020.

​Det bestemte et enstemmig hovedutvalg for helse, omsorg og sosial 19. november.

Du fæle væla

- Jøss! Det var uventet. I all vælas rike da. Je blir rent tafatt, je. Je mester itte fatningen i første omgang, men du fæle væla. De får ha hjertelig takk, sa den glade prisvinneren da hovedutvalgsleder Inger Sørensen ringte og gratulerte.

Begrunnelsen

Her er hovedutvalgets begrunnelse for tildelinga:

Anne Kristine begynte tidlig sin bane som frivillig da hun i 10-årsalderen ble med i 4H rett etter krigens slutt.

Anne Kristine ble medlem i Trysil Bondekvinnelag da det ble stiftet i 1958. Laget byttet i 1999 navn til Trysil Bygdekvinnelag. Hun går ut av styret i år etter å ha vært aktivt medlem i de 62 årene laget har eksistert. Hun har blant annet hatt verv som styremedlem og leder. Hun har deltatt i fremste rekke på arrangementer på Trysil bygdetun og setra der. Trysil Bygdekvinnelag var også medlem av Kvinners frivillige beredskap. Anne Kristine har gjennom det deltatt i kurs og møter i Rena leir.

Anne Kristine har i mange år jobbet frivillig på arrangementer i idrettslag og skytterlag. Hun har deltatt på Glomstalsmuseets Liv i stuene og bidratt til utgivelsen av Trysil Bygdekvinnelags bok Tradisjonsmat.

Anne Kristines dør har alltid vært åpen for møter i lag og foreninger, alltid med god bevertning. Styremøter har blitt holdt hos henne selv når hun ikke har vært med i styret. Hun har vært primus moter for kafedrift på tilstelninger og vært sterkt delaktig i flere foreningers aktiviteter.

Med dette som bakteppe er det en stor glede å få tildele Trysil kommunes frivillighetspris 2020 til Anne Kristine Lunde.

Utdelinga

Prisen er på 5 000 kroner og blir delt ut på FNs internasjonale frivillighetsdag 5. desember eller en passende dag tett opptil den datoen.

Sist oppdatert: 20.11.2020 11:25:32