Ann J. Nordvålen vant fotokonkurransen Menneske

En mann og en kvinne holder et fotografi mellom seg

​Belinda Støbak og Bjørn Tore Bækken satt i juryen som kåret Ann J. Nordvålens bilde
Menneske, så små i det store til vinner av Trysil kommunes fotokonkurranse Menneske.
I juryen satt også Siri Eggen Løken.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

11 fotografer med 22 bilder kjempet om seieren i fotokonkurransen vår, Menneske. Ann J. Nordvålen fra Drevsjø var best, syntes juryen.

​Hennes bilde av to mennesker som går opp en bratt åsrygg i et mektig landskap på Island, er en utmerket tolkning av konkurransens tema.

Tittel med mening

Juryen visste verken tittel eller fotograf da de vurderte bildene søndag.
- Når vi nå vet at Nordvålens bilde heter Menneske, så små i det store, gir det enda mer mening, sa Bjørn Tore Bækken i juryen da vinneren ble kåret mandag kveld.

Juryens mening

- Bildet er veldig fint komponert. Den varierte belysningen gir dybde. Bildet har fine linjer. Og de to små menneskene gir oss mange tanker. De er på veg opp og fram mot noe vi ikke vet hva er. Vi er bare små brikker i en stor sammenheng, sa Bækken.

Andre plass

Laila Fredhjem fra Nybergsund fikk 2. plassen for sitt bilde Mors kjærlighet.
- Sort/hvitt-bildet har et helt spesielt uttrykk og viser en veldig fin kontakt mellom mor og barn. Belysninga, som er naturlig lys som kommer inn gjennom vinduet, er veldig fin. Bakgrunnen er dus og framhever motivet, sa Bækken.

Tredje plass

Tredjeplassen gikk til Odd Egil Bakken fra Innbygda som har vunnet fotokonkurransen vår mange ganger. Hans bilde Furet værbitt fikk denne omtalen fra juryen:
- Det er et fint portrett av et uttrykksfullt, vennlig ansikt med et artig blikk. Detaljene er mange, og bildet er teknisk bra.

Premiene

Vinneren får sin egen fotoutstilling i Moren-salen senere i vår. Den gleder vi oss til å se! Andre- og tredjepremien var Min unge sang - kommunens egen diktsamling av Halldis Moren Vesaas.

Gå og se

De 22 bildene fra fotokonkurransen henger på Café Rialto til 15. mars. Gå og se dem! Bildeglimtene vi viser under, yter ingen av dem full rettferdighet, verken med hensyn til farger eller detaljrikdom.

11 fotografer

Deltakerne på fotokonkurransen Menneske er:

• Ann J. Nordvålen med Menneske, så små i det store og Menneske på besøk
  • Laila Fredhjem med Mors kjærlighet, Mor og barn og Fremtidsglede
  • Odd Egil Bakken med Furet værbitt og Ut mot havet
  • Rita Mariann Sætre med Indisk enke i både farger og sort/hvitt
  • Ingrid Østby med De gode hendene
  • Hans Ola Østby med Rim i håret
  • Olav Rønes med Melankoli og To av gjestene på hotell Sten
  • Kristian Høljeneset med Søskenkjærlighet
  • Eivor Anita Bakken med På breen og På rekke og rad
  • Willy Martinsen med Organisten, Veversken og Fotografen
  • Sigrid Eggen med tre fine bilder uten navn

Takk til dere alle for at dere var med!

Sort/hvitt bilde av mor i kofte som bøyer seg over babyen kledd i ull liggende på bord ved gammelt vindu       Sort/hvitt-portrett av gammel, farget mann med rett, hvitt hår
   Laila Fredhjems Mors kjærlighet.                                      Odd Egil Bakkens Furet værbitt.

Bildeglimt fra fotoutstillingen Menneske

Webdelegenskaper må konfigureres.