Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

Alternative kjøreruter til og fra Trysil

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 17.02.2017 12:30:00

I vintersesongen er det mye trafikk til og fra Trysil på riksveg 25 om Elverum. Her gir vi bilistene tips om fire andre kjøreruter.

​Noen helger går trafikken helt greit på riksveg 25, men når ekstra mange kjører her samtidig, kan det oppstå køer - til tider lange køer. Det jobbes med vegløsninger i og omkring Elverum som på sikt vil gi en vesentlig forbedring i trafikkflyten gjennom Elverum.

Fire alternative ruter

Nedenfor beskrives fire alternative ruter til og fra Trysil. På disse vegene må bilistene regne med vinterføre med både snø og is.

 1. De som skal til og fra Engerdal og Jordet/Eltdalen/Trysil-Knuts fjellverden, kan kjøre riksveg 3 mellom Elverum og Rena og videre fylkesveg 215 mellom Rena og Jordet.
  Kjørerute Oslo-Elverum-Rena-Jordet
  Kjørerute Oslo-Elverum-Rena-Jordet

 2. De som skal til Oslo eller i nærheten av Oslo, kan benytte riksveg 2 mellom Elverum og Kongsvinger. De kan også velge å kjøre utenom Elverum sentrum (Leiret) ved å kjøre om Starmoen på fylkesveg 536, 553 og 530.
  Kjørerute Oslo-Kongsvinger-Elverum-Innbygda
  Kjørerute Oslo-Kongsvinger-Elverum-Innbygda

 3. Et annet alternativ er å kjøre via Sverige. På norsk side er det da mest naturlig å kjøre fylkesveg 26 og på svensk side riksveg 62 og Europaveg 16/45 over Kongsvinger.
  Kjørerute Oslo-Kongsvinger-Torsby-Innbygda
  Kjørerute Oslo-Kongsvinger-Torsby-Innbygda

 4. De som ønsker en kortere strekning i Sverige, kan benytte riksveg 62 og kjøre om Bograngen og inn på norsk side til Flisa ved riksveg 2.
  Kjørerute Oslo-Kongsvinger-Flisa- Sysslebäck-Innbygda
  Kjørerute Oslo-Kongsvinger-Flisa- Sysslebäck-Innbygda


De som kjører om Sverige, må være oppmerksomme på regler om transport av husdyr over landegrensen samt hvilke kvoter som gjelder

Alle kart er hentet fra Google maps.

Sist oppdatert: 15.02.2018 13:04:28