Trysil-Knut hotell har avtale om akuttinnkvartering

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.07.2016 09:37:28
Trysil-Knut hotell

​Hvis strømmen av asylsøkere blir på fjorårets nivå i løpet av de neste to åra, kan Trysil-Knut hotell bli akuttmottak igjen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​UDI har inngått en to-årig rammeavtale om akuttinnkvartering av 170 asylsøkere på Trysil-Knut hotell.

​Men det er slett ikke sikkert at det kommer noen asylsøkere dit. Det kommer helt an på hvor mange asylsøkere som kommer til Norge, og om Trysil-Knut hotell ønsker å ta imot noen akkurat da behovet eventuelt oppstår.

Beredskap

- Rammeavtalen er en beredskapsløsning UDI har for å kunne øke mottakskapasiteten i tilfelle ankomsten av asylsøkere blir på fjorårets nivå, skriver UDI i et brev til Trysil kommune. UDI kommer til å be om å få disponere plassene hvis behovet melder seg. Men Sjumilskogen AS, som drifter Trysil-Knut hotell, står fritt i å svare ja eller nei til å åpne akuttinnkvartering.

Seks måneder

Dersom det kommer mange asylsøkere til Norge, og dersom Sjumilskogen AS åpner dørene for dem på Trysil-Knut hotell, kan UDI disponere plassene i seks måneder. Akuttinnkvarteringen starter senest ti dager etter at Sjumilskogen sier ja til å ta imot asylsøkere.

Tilbudet

Akuttinnkvartering skal ha heldøgns bemanning og kantine for matlaging. Tilbudet inneholder ikke noen form for språkopplæring eller integrering, men er en elementær løsning i en presset situasjon, skriver UDI.

Kommunale oppgaver

- En eventuell etablering av akuttinnkvartering utløser oppgaver for vertskommunen på mange tjenesteområder, herunder helse, barnevern og skole, hvor asylsøkere har rett på de samme tjenestene som de andre innbyggerne i kommunen. Drift av akuttinnkvartering i kommunen vil utløse vertskommunetilskudd, skriver UDI i brevet til kommunen.

Sist oppdatert: 01.07.2018 00:52:58