75-års markering av bombinga av Nybergsund

Minnebauta med det norske flagg står i en park med lyng og furuer

​Bli med på 75 års markeringen i Nybergsund.

Foto: Trysil kommune

​Lørdag 11. april er det 75 år siden Nybergsund ble bombet. Den dramatiske hendelsen markeres i Nybergsund kl 16.30.

​For 75 år siden ble et lite bygdesamfunn brått og uventet angrepet av verdens største krigsmakt. Den dramatiske hendelsen markeres i Nybergsund lørdag 11. april kl 16.30 med oppmøte ved Kongsgården.

Dramatisk hendelse

I løpet av et døgn var Nybergsund sentrum for viktige begivenheter for Konge og regjering. En av vår histories viktigste regjeringsbeslutninger ble tatt nettopp i Nybergsund, og dramaet i Kongeparken vil for alltid stå som en milepel i landets historie. I den forbindelse vil Trysil kommune og Foreningen Norden markere dette med et enkelt program i Nybergsund.

Markering

Fra Kongsgården tar Roar Vingelsgaard og Vidar Lindstad oss med på en historisk vandring mot Kongeparken, mens de forteller om de dramatiske hendelsene på ettermiddagen 11. april i 1940. Deretter samles vi ved bautaen i Kongeparken der blant annet pensjonert oberst Hans Harviken vil holde minnetale og legge ned en krans. Rune Mobæk deltar med musikk.

Vi håper mange vil delta under denne markeringen og ønsker velkommen til Nybergsund.

Skrevet av ordfører Ole Martin Norderhaug.

Sist oppdatert: 12.04.2015 00:53:37