600 000 Merkur-kroner til Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.10.2020 09:59:58
Nærbutikken Søre Trysil

​Søre Trysil Handel i Plassen har fått 100 000 kroner fra Merkurprogrammet som godtgjørelse for tjenestene butikken gir til lokalsamfunnet.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Søre Trysil Handel og Trysil Fjellhandel har fått Merkur-støtte første halvår 2020.

​Trysil Fjellhandel har fått 500 000 kroner i krisestøtte på grunn av tapt omsetning som følge av covid-19, og Søre Trysil Handel har fått 100 000 kroner i servicestøtte som godtgjørelse for de tjenestene butikken gir til lokalsamfunnet.

Nærbutikk

Merkur er Kommunal- og moderniseringsdepartementet sitt program for utvikling av distriktsbutikker. Merkur arbeider for at folk i distriktene skal ha en nærbutikk av god kvalitet, med godt utvalg av dagligvarer og mange tilleggstjenester. Kjøpmenn får tilbud om rådgiving og kompetanseheving i tillegg til støtte til viktige investeringer.

Trivsel

Nærbutikken er viktig for at folk skal bu og trives på bygda. Uten tilgang på en nærliggende dagligvarebutikk er det vanskelig å få folk til å bosette seg utenfor byer og tettsteder. Butikken er også en viktig møteplass i lokalsamfunnet, mener Distriktssenteret som forvalter Merkur-programmet.

Dialog

Distriktssenteret er opptatt av å styrke dialogen mellom butikk og kommune. Deres erfaring er at lokalbutikken både kan bidra til god samfunnsutvikling og styrke kommunens servicetilbud. Mange kommuner samarbeider aktivt med nærbutikkene sine, ved at butikken fungerer som kommunalt servicepunkt, skriver de i et brev til Trysil kommune.

Sist oppdatert: 06.10.2020 10:09:14