50 års flommen kan nås søndag morgen

Flomstor elv nærmer seg bebyggelse

​Trysilelva fortsetter å stige, og vi nærmer oss 50 års flom.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

- ​​Kl 20 var vannføringa 575 kubikkmeter per sekund. Den har altså økt sju kubikkmeter på to timer. Fortsetter siste døgns utvikling, vil vi nå 50 års flom kl 8 i morgen søndag, sier rådmann Kristian Trengereid.

Rådmannen opplyser at lederne i hjemmetjenesten har kartlagt brukere i forhold til flomsonekartet for 50 års flom, og har kontroll på dette.

- Administrativt nøkkelpersonell vurderer nå konsekvenser ut fra flomsonekart for 50 års flom, og om det må treffes noen forebyggende tiltak, sier han.

Stenger vegen til Sætre

Ifølge rådmannen er planen å stenge vegen til Sætre Vest i Nybergsund kl 23 lørdag kveld. Vannet står 15-20 cm over vegen.

- Alle som bor på Sætre Vest sør for der vi stenger, ble varslet kl 22.20 via gemini-varsling, altså på telefon, sier han.

Steg 10 cm på fire timer

Elva steg 10 cm på fire timer fra kl 18 til kl 22 i kveld. På flomsteinen nådde vannet da 5 cm under streken for vannstanden i 1966-flommen.

Tidligere oppfordring om å varsle kommunen på beredskapsnumrene til høyre, står ved lag.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:23:05