Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Nyheter

260 000 til kvinnenettverket

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.12.2016 09:55:00
Anita Sakrisson, Randi Hemstad, Gudrun Sanaker Lohne, Anita Moen Bonden, Marianne Abry og Anne Norderhaug Sætre

​Blånissen Anita Moen Bonden kom med årets julegave til fornøyde damer i kvinnenettverket i Trysil, fra venstre: Anita Sakrisson, Randi Hemstad, Gudrun Sanaker Lohne, Marianne Abry og Anne Norderhaug Sætre.

Foto: Ola Kolåsæter, Østlendingen

Kvinnenettverket i Trysil jubler over 260 000 kroner fra Gjensidigestiftelsen.​

​Kvinnenettverket i Trysil er et fem år gammelt, uformelt nettverk for engasjerte kvinner. Det er de som ordnet så det ble lekeapparater ved biblioteket på Prestgardsjordet og ved Kremen konditori blant annet.

To bidrag

- Vi fikk 195 000 kroner fra Gjensidigestiftelsen for fire år siden, og dermed kunne vi realisere lekeapparatene. Nå har vi lyst til å utvide med aktiviteter for større barn og for eldre, og da er vi kjempeglade for at Gjensidigestiftelsen støtter oss med penger nok en gang, sier Gudrun Sanaker Lohne.

Fra hus til leilighet

Flere eldre flytter nå fra hus og hage til leilighet i sentrum. Da har de ikke lenger den uteplassen de er vant til.

- Vi ønsker å gi dem og andre eldre en grønn møteplass, gjerne med apparater som frister til fysisk aktivitet, sier Sanaker Lohne.

Større barn

Lekeplassene som kvinnenettverket har etablert, er for småunger. Nå vil de gi storskole- og ungdomsskoleelevene et tilbud.

- Vi kommer nok til å konsentrere oss om å utvide den populære plassen ved biblioteket og samle aktivitetene for alle aldersgruppene der. Om det blir penger til overs, kan det være vi vurderer noe ved flomvollen også, sier Sanaker Lohne.

Ber om råd

Før kvinnenettverket bestemmer seg for hva de skal bruke pengene fra Gjensidigestiftelsen på, kommer de til å be om råd fra eldrerådet og ungdomsrådet.

- Vi tar kontakt med dem på nyåret, sier Sanaker Lohne.

Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen er største eier i forsikringsselskapet Gjensidige. Gavevirksomheten deres spenner vidt, fra lokale dugnadsprosjekter til større landsomfattende prosjekter som går over flere år. Stiftelsens mål er at Norge skal bli et tryggere samfunn, og at flere får muligheten til å leve friske og aktive liv.

Lekeapparat%20på%20Prestgardsjordet 
I tre år har lekeapparatene på Prestgardsjordet vært en populær samlingsplass.
Nå vil kvinnenettverket utvide med tilbud til større barn, ungdommer og eldre.
Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 15.12.2016 09:57:22