1966-flommen er nådd

​Flommen i Trysilelva er på 1966-nivå. Det er 10 cm mellom strekene på
flomsteinen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Kl 16 søndag 25. mai var vannstanden i Trysilelva på streken for 1966-flommen. Vannmengdene som passerer målestasjonen i Nybergsund, øker stadig.

​Kl 14 søndag passerte det 613,5 kubikkmeter i sekundet ved målestasjonen i Nybergsund. Det er tre kubikkmeter mer enn kl 12, fem kubikkmeter mer enn kl 10 og over åtte kubikkmeter mer enn kl 8 søndag morgen.

Regnvær

Det har regnet i Trysil i hele natt og i hele dag. 28 millimeter har det kommet ifølge min private vannmåler. yr.no varsler fortsatt regn, inntil 7,6 millimeter fram til i morgen tidlig. Værvarslene kan endre seg raskt.

90 cm på tre døgn

Vi tok bilde av flomsteinen kl 12 torsdag. Da hadde ikke elvevannet nådd borttil steinen. Det betyr at elva har vokst 90 centimeter på drøyt tre døgn i Innbygda.

Flomstein omringet av stein. På den ene sitter en havfruefigur. Vannet er på tur inn.
Slik så det ut ved flomsteinen torsdag 22. mai kl 12.
Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:23:08