Innsamlingsaksjonen Vann forandrer alt

Sju kvinner i ytterklær under stor gran bærer vann i rosa og blå plastikkbøtter

​Sju sterke og blide kvinner er klare til å bære vann.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

I Trysil har en engasjert gjeng båret vann for å minne om TV-aksjonen NRK søndag 19. oktober.

TV-aksjonen har i år 40-års jubileum og innsamlingen til Kirkens Nødhjelps arbeid med vann føyer seg inn i rekken av gode tiltak og viktige bidrag. Temaet i år er Vann forandrer alt og målet er å sikre varig tilgang til rent vann for over en million mennesker.

Lokale vannbærere

Frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen forteller at vannbærerne er trommet sammen for å skape oppmerksomhet rundt TV-aksjonen. Transporten av vann startet ved kirkekontoret og endte på Trysilsenteret der de serverte kaldt og friskt vann til alle som ville ha. - I vår del av verden er tilgang til vann en selvfølgelighet. Beregninger som Kirkens Nødhjelp har gjort viser at hele 780 millioner mennesker ikke har tilgang til rent vann. Det er cirka hvert niende menneske på jorda, forteller en engasjert frivilligkoordinator som er ansvarlig for årets TV-aksjon her i Trysil.

Farlig vannjakt

Ofte er det de unge jentene som henter vann til landsbyen, og det er ikke uvanlig at de må gå svært langt. Kanskje er det også mørkt før de kommer hjem med vannet. Dessverre er det også flere eksempler på at unge jenter har blitt utsatt for overgrep mens de har hentet vann til sin familie. Man regner med at i løpet av en dag bruker jenter og kvinner 200 millioner arbeidstimer på å hente vann. Dette er lik arbeidsinnsatsen som skal til for å bygge 28 Empire State-bygninger hver dag.

Vann til en million mennesker

Pengene som samles inn skal gi en million mennesker rent vann. Midlene fra TV-aksjonen skal Kirkens Nødhjelp bruke på vannprosjekter i åtte land:
  • Sudan
  • Sør-Sudan
  • Etiopia
  • Somalia
  • Tanzania
  • Afghanistan
  • Pakistan
  • Haiti

Innsamlingen i Trysil

- I Trysil vil innsamlingsaksjonen bli organisert fra åtte knutepunkter i kommunen. Cirka 110 tryslinger trengs som bøssebærere. Behovet for flere bøssebærere er størst i Innbygda, så meld din interesse og still opp som bøssebærer, oppfordrer Ester Borg Rasmussen. Du kan melde deg som bøssebærer på lenken til høyre, eller du kan sende en e-post til ebr@trysil.kommune.no, eventuelt ringe henne på tlf 47 47 29 18 fra torsdag 16. oktober kl 8. Bøssene hentes på Sønsthagen i Skredderbakken 8 A søndag 19. oktober kl 15.

Husk at ditt bidrag er viktig!

Vannbærerne i aksjon

Sist oppdatert: 20.03.2015 08:57:48