Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Kulturnytt

Siste uke med Hans Ola Østbys flotte fotoutstilling

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.09.2019 08:00:00
Hans Ola Østby

​Hans Ola Østby har laget en vakker fotoutstilling i Morensalen på biblioteket. Den heter Takk til naturen. Gå og se!

Foto: Malin Jonsson, Trysil kommune

Nå er vi inne i siste uka med fotoutstillingen Takk til naturen i Morensalen på biblioteket.

​​Det var ingen tilfeldighet at Hans Ola Østby vant Trysil kommunes fotokonkurranse 2018. Det visste vi jo. Men vi ble om mulig enda mer overbevist da vi så hva han har gjort ut av førstepremien: en egen fotoutstilling i Morensalen på Trysil folkebibliotek.

Godt salg

Og at vi ikke er de eneste som synes han er en knallgod fotograf med øye for de gode - og varierte - motivene, var salget på utstillingsåpninga 29. august et klart tegn på. Hele ti bilder av de 30 bildene fikk røde prikker. Men det er fortsatt bilder igjen for de som ønsker ny pryd på veggen.

God stemning

Programmet på utstillingsåpninga harmonerte godt med fotografiene på veggene. Hans Ola leste egne dikt. Frida Nordnes Bækken spilte klarinett. Og kommunens kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson intervjuet utstilleren. De 40 frammøtte fikk blant annet høre at det var i tenårene han for alvor begynte å fotografere, og at han i framtida ønsker å lære mer teknikk og gjerne ha flere utstillinger.

Gode muligheter

Om du ikke var på åpninga, eller du har lyst til å se de flotte bildene flere ganger, har du gode muligheter til det. Utstillinga er tilgjengelig i bibliotekets åpningstid til og med 22. september; mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 11-15.30, torsdag kl. 11-18 og lørdag kl. 11-14. Søndag 22. september er biblioteket stengt, men utstillingen er tilgjengelig for de som skal på operakonserten med Mjøsmusikk.

Varierte motiv

Alle de 30 bildene er montert på skumplater. Det er portrettbilder av dyr og fugler, bilder av dyr og fugler i sitt rette miljø, landskapsbilder fra både dag og natt, mer eksperimentelle bilder der teknikken spiller en like stor rolle som motivet, bilder av naturen på mikronivå, bilder som viser fotografens fascinasjon for månen og bilder som viser naturens små og store elementer i ett og samme bilde, for eksempel en avblomstret løvetann med fullmånen som bakgrunn.

Sist oppdatert: 30.09.2019 08:06:22