Regler ved innreise til Norge/rules upon entry into Norway

Fra 26. november er reglene for innreise til Norge skjerpet.
Klikk her og sjekk hva som gjelder

Norway has stricter entry restrictions from 26 November.
Qlick here to see the new measures that has entered into force

Massevaksineringa startet 20. januar

20. januar 2021 fikk de 24 første tryslingene over 85 år som ikke bor på sykehjemmet, sin første av to koronavaksiner.

Anne Lunde og Stine Jota - Klikk for stort bildeAnne Lunde blir vaksinert av Stine Jota Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune I tillegg ble seks ansatte i helse- og omsorgssektoren vaksinert. Vi kommer til å ha en vaksinedag i uka. 

60 doser i uke 4

I uke 4 fikk 30 beboere på sykehjemmet sin andre vaksine. Den uka fikk vi 60 doser. De siste 30 gikk til 24 tryslinger over 85 år og seks ansatte i helse- og omsorgssektoren.

- Alle som skal vaksineres i kinosalen, blir innkalt og må bekrefte om de kommer til oppsatt tid, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Utenbygds

Hun gjør oppmerksom på at kommunen skal tilby vaksine til alle som oppholder seg her over lenger tid, dvs. minst en måned. Vi har ikke oversikt over disse, for eksempel utenbygds eller utenlandske hytteeiere, så de må ringe vaksinetelefonen for å melde sin interesse. 

Stor interesse

Hanna Rydløv, vaksinekoordinator Mette Støa Dypviken, ass. vaksinekoordinator Ruth Norderhaug Hammer, kommunalsjef Jørn-André Stenseth og enhetsleder Britt Støa er svært fornøyde med at så mange tryslinger slutter opp om vaksineringen. De aller fleste takker ja, og det er viktig at så mange som mulig tar vaksinen.

Fleksible ansatte

Avhengig av hvor mange doser vi får hver uke, kommer vi til å ha 4-12 ansatte som vaksinerer i kinosalen. I tillegg er Hanna, Mette, Ruth og en lege til stede.

- Vi vil skryte av våre ansatte og de tillitsvalgte som vi har drøftet bemanningssituasjonen med. Alle er fleksible og innforstått med at vi får melding om antall doser på kort tid. Ansatte i enhet for sykehjem, enhet for hjemmetjenester, enhet for funksjonshemmede, legesenteret, administrasjonen og også noen eksterne er involvert i vaksineringen. Kollegene på de opprinnelige arbeidsplassene deres tar villig gode ekstratak på vaksineringsdagene og planleggingen av disse for å få det daglige til å gå rundt, sier Britt og Jørn-André.

Bruken av kulturhuset

Hvis noen lurer på om kulturhuset blir utilgjengelig for andre helt til vaksineringa er ferdig, så blir det ikke det.

- Markeringene og møbleringen på flatgolvet i Hagelund blir permanent under vaksinasjonsperioden, men kulturhuset kan brukes til andre ting de dagene det ikke er vaksinering, sier Hanna.

Til toppen