Korona

Det har ikke vært noen nye smittetilfeller i Trysil siden 3. mai.

Se oppdatert koronainformasjon

Vi vaksinerer nå aldersgruppa 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander.

Se oppdatert vaksineinformasjon

Massevaksineringa er i gang

20. januar fikk de 24 første tryslingene over 85 år som ikke bor på sykehjemmet, fått sin første av to koronavaksiner.

Anne Lunde og Stine Jota - Klikk for stort bildeAnne Lunde blir vaksinert av Stine Jota Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune I tillegg ble seks ansatte i helse- og omsorgssektoren vaksinert. Framover kommer vi til å ha en vaksinedag i uka. 

60 doser i uke 4

I uke 4 får 30 beboere på sykehjemmet sin andre vaksine. Den uka får vi 60 doser. De siste 30 går til 24 tryslinger over 85 år og seks ansatte i helse- og omsorgssektoren.

- Alle som skal vaksineres i kinosalen, blir innkalt og må bekrefte om de kommer til oppsatt tid, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Meld interesse

Vi ber om at de som ønsker koronavaksine, melder sin interesse til legesenteret på tlf. 62 45 78 50. Så langt har vi åpnet for alle over 75 år. Vi kunngjør når andre aldersgrupper kan melde seg.

- Vi ringer først til de som har meldt seg og gir dem time når vi vet hvor mange doser vi får hver enkelt uke. De over 75 år som vi ikke har hørt noe fra, ringer vi og spør om ønsker vaksine. Sier de ja, får de time, sier Hanna.

Utenbygds

Hun gjør oppmerksom på at kommunen skal tilby vaksine til alle som oppholder seg her over lenger tid, dvs. minst en måned. Vi har ikke oversikt over disse, f.eks. utenbygds eller utenlandske hytteeiere, så de må også ringe legesenteret for å melde sin interesse. 

Stor interesse

Hanna Rydløv, vaksinekoordinator Mette Støa Dypviken, ass. vaksinekoordinator Ruth Norderhaug Hammer, kommunalsjef Jørn-André Stenseth og enhetsleder Britt Støa er svært fornøyde med at så mange tryslinger i de aktuelle aldersgruppene slutter opp om vaksineringen. De aller fleste takker ja, og det er viktig at så mange som mulig tar vaksinen.

Fleksible ansatte

Avhengig av hvor mange doser vi får hver uke, kommer vi til å ha 4-12 ansatte som vaksinerer i kinosalen. I tillegg er Hanna, Mette, Ruth og en lege til stede.

- Vi vil skryte av våre ansatte og de tillitsvalgte som vi har drøftet bemanningssituasjonen med. Alle er fleksible og innforstått med at vi får melding om antall doser på kort tid. Ansatte i enhet for sykehjem, enhet for hjemmetjenester, enhet for funksjonshemmede, legesenteret, administrasjonen og også noen eksterne er involvert i vaksineringen. Kollegene på de opprinnelige arbeidsplassene deres tar villig gode ekstratak på vaksineringsdagene og planleggingen av disse for å få det daglige til å gå rundt, sier Britt og Jørn-André.

Bruken av kulturhuset

Hvis noen lurer på om kulturhuset blir utilgjengelig for andre helt til vaksineringa er ferdig, så blir det ikke det.

- Markeringene og møbleringen på flatgolvet i Hagelund blir permanent under vaksinasjonsperioden, men kulturhuset kan brukes til andre ting de dagene det ikke er vaksinering, sier Hanna.

Til toppen