Koronavaksinering i kulturhuset Hagelund

Vaksinasjonsteamet vårt har koronavaksinedager i kulturhuset Hagelund torsdag 8., torsdag 15. og mandag 19. desember. Bestill time på tlf. 94 00 13 75.

Mette Støa Dypviken og Ruth Norderhaug Hammer klargjør vaksiner - Klikk for stort bildeMette Støa Dypviken, Ruth Norderhaug Hammer og resten av vaksineteamet vårt er klare for massevaksinering to dager i desember. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Vaksinetime på disse dagene bestiller du på vaksinetelefonen eller koronavaksine@trysil.kommune.no. Både telefonen og e-postadressen er betjent mandag-fredag kl. 9-15. 

Også under 65 år

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler ny oppfriskningsdose til disse gruppene:

  • alle over 65 år
  • personer i aldersgruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp
  • ungdom i aldersgruppen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom
  • gravide i 2. og 3. trimester

De har også åpnet opp for at alle i aldersgruppen 18-64 år og helsepersonell som ikke har noen risikotilstander, kan få en ny oppfriskningsdose dersom de selv ønsker det.  

Vaksinen er gratis.

18-64 år

Vaksinekoordinator Mette Støa Dypviken opplyser:

FHI vurderer at gruppa 18-64 år uten underliggende risiko per nå ikke inkluderes som en av målgruppene som anbefales en ny oppfriskningsdose, men at det allikevel åpnes opp for at de som selv ønsker det, kan ta en ny dose. 
Det er imidlertid andre behov enn rent medisinske som kan ligge til grunn for at enkelte har et ønske eller behov for å la seg vaksinere. Det kan være reise, ønske om å beskytte sine omgivelser, ønske om å redusere faren for mer plagsomme symptomer etter smitte, eller en generell uro for sykdommen. 

Personer i denne gruppa er ikke utsatt for alvorlig sykdom ved smitte, og man regner med at om man ellers er frisk, så vil man ikke bli veldig syk ved koronasmitte. 

Helsepersonell

Om helsepersonell sier hun:

FHIs vurdering er at det per i dag ikke er grunnlag for å inkludere helsepersonell i målgruppa som anbefales en ny oppfriskingsdose nå i høst, men at helsepersonell som selv ønsker det, kan velge å ta en ny dose. Her gjelder det samme som for personer i alderen 18-65 år.

Risikogruppene

- Fra risikogruppene nevnt øverst i artikkelen, har mange allerede sikret seg oppfriskningsdose. Men vi ser at det også er en del som ikke har gjort det. De kan ringe vaksinetelefonen eller legesenteret på 62 45 78 50 for å bestille time til vaksine. Selv om vi nå setter opp noen vaksinedager i Hagelund, vil disse gruppene ha et stående tilbud om vaksinering på legesenteret på torsdager kl. 12-13, sier Mette. 

Kaller ikke inn

- Alle friske over 18 år har altså nå mulighet til å få en oppfriskningsdose selv om de ikke er i de gruppene som FHI anbefaler at tar en oppfriskningsdose. Vi kaller ikke inn disse gruppene, de må selv ta kontakt på vaksinetelefonen og bestille time . 

Til toppen