Koronavaksine til 16- og 17-åringer

Alle som er født i 2004 og 2005 har fått tilbud om koronavaksine. 

Sprøyte og hetteglass med koronavirus i bakgrunnen - Klikk for stort bildeDe som er født i 2005 og som ikke har fylt 16 år, må ha samtykke av foresatte for å få koronavaksine.Det er regjeringen som, etter anbefaling fra FHI, har bestemt at denne aldersgruppa skal inkluderes i vaksinasjonsprogrammet.

Andre dose

Folkehelseinstituttet sa først at de skulle ha andre dose 8-12 uker etter første dose. 1. oktober endret de dette til 12 uker.

Samtykke

De som er født i 2005 og ikke har fylt 16 år på vaksinasjonsdagen, må ha med samtykke fra foresatte når de kommer til vaksinasjonslokalet. Du finner samtykkeskjema nederst på siden her.

På SMS

Tilbudet sendes på SMS fra c19.no til alle 16- og 17-åringene som ifølge Folkeregisteret er bosatt i Trysil. SMS-en ser slik ut:

SMS-en med innkalling til koronavaksine i Trysil - Klikk for stort bilde

Ikke trysling?

16- og 17-åringer som har adresse i annen kommune, men som oppholder seg i Trysil, for eksempel elever på videregående skole, og som ønsker vaksine her, må ringe vaksinetelefonen på 94 00 13 75 (mandag-fredag kl. 8-15) eller sende en e-post til koronavaksine@trysil.kommune.no.

Mer normal hverdag

– Unge i alderen 16-17 år har lav risiko for å bli alvorlig syke av covid-19, men med økende smitte blant ungdom og unge voksne kan antall ungdom som risikerer å bli alvorlig syke, øke. Vaksinen vil beskytte den enkelte, gi ungdommer en mer normal hverdag og bidra til immunitet i befolkningen. Vaksinasjon av denne aldersgruppa kan også bidra til mindre smittepress i samfunnet og dermed mindre smitte blant yngre barn, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Les om hvordan vaksineringen i Trysil foregår

Hent samtykkeskjema for foresatte til de som er født i 2005, men ikke har fylt 16 år (PDF, 10 kB)

Til toppen