Fjerde koronavaksine anbefales alle over 65 år

Kommuneoverlegene i Sør-Østerdal anbefaler alle over 65 år å ta denne nye oppfriskningsdosen. Også denne vaksinen er gratis.

Mette Støa Dypviken og Ruth Norderhaug Hammer klargjør vaksiner  - Klikk for stort bildeMette Støa Dypviken og Ruth Norderhaug Hammer som klargjør vaksiner. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

- Vi har fremdeles koronasmitte i befolkningen, og vårt viktigste verktøy for å redusere risiko for alvorlig sykdom, stort fravær og overbelastning i helsetjenestene er vaksine. For alle gjelder det at det må ha gått minst fire måneder siden forrige koronavaksinedose. Også de som nylig har gjennomgått koronasykdom, anbefales å ta vaksinen, men de må vente minst tre uker etter at de ble friske, skriver kommuneoverlegene.

Velfortjent pause

Kommuneoverlegene opplever at befolkningen har tatt en velfortjent pause fra koronabekymring denne sommeren. Men når FHI anbefaler ny oppfriskningsdose for aldersgruppen over 65 år, er det for å møte en potensiell økning av koronasmitte utover høsten og vinteren på en best mulig måte, skriver de. 

Ny, oppdatert vaksine

I høst kommer det nye og oppdaterte vaksiner som kan brukes til oppfriskningsdose.

- Både den gamle og den nye vaksinevarianten gir god beskyttelse, men den nye har litt bedre dokumentert beskyttelse mot de seneste virusvariantene som har dominert i Norge. Bivirkningsprofilene ser ut til å være like for begge vaksiner, skriver kommuneoverlegene.

Du får time

Vaksinetemaet har forsøkt å kalle inn alle i denne gruppen. Har du ikke hørt noe fra dem, må du selv ringe vaksinetelefonen 94 00 13 75 mandag-fredag kl. 12-15 og booke time.

- Vi håper så mange som mulig benytter seg av dette tilbudet - både tryslinger og andre som er her. Vi vaksinerer på legesenteret torsdager kl. 12-13, sier Mette.

Til toppen