Regler ved innreise til Norge/rules upon entry into Norway

Alle grenseovergangene til Norge er åpne, men noen reisende skal fortsatt teste seg og gå i karantene.
Klikk her og se om du er en av dem.

Some travellers to Norway still have to take a test for the coronavirus upon arrival and enter a travel quarantine.
Qlick here to find out if you are one of them.

Alle over 65 år får tilbud om tredje vaksinedose

Oppfriskningsdose, kaller regjeringen det, og har bedt FHI vurdere om også helsepersonell skal få tilbudet.

Tre vaksiner med blågrønt innhold peker mot tre røde koronavirus - Klikk for stort bildeDet skal gå seks måneder mellom andre og tredje dose med koronavaksine.– Det er tegn til at beskyttelsen mot alvorlig sykdom faller i den eldre delen av befolkningen. Målet med en oppfriskningsdose til eldre er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk av covid-19, og å gi høyere grad av beskyttelse mot nye virusvarianter og forlenget beskyttelse, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie på en pressekonferanse 5. oktober. 

De eldste først

FHI anbefaler at rekkefølgen for vaksinering med oppfriskningsdose følger den samme aldersprioriteringen som ved grunnvaksinasjonen. Det vil si at sykehjemsbeboere og alle over 85 år får tilbud først, deretter aldersgruppa 75-84 år og så 65-74 år. Det skal gå minst seks måneder mellom andre og tredje dose med koronavaksine. Men mellom oppfriskningsdosen og influensavaksinen behøver det ikke å gå mer enn en uke.

Slik gjør vi det

Slik det ser ut nå, starter vaksineringa i Trysil med oppfriskningsdose til beboere på sykehjemmet i uke 42. Så begynner vi med de eldste hjemmeboende i uke 43.

- Vi kommer til å sette også disse tredje vaksinedosene i kulturhuset Hagelund. Vi sender ut SMS til de som er prioritert. De trenger ikke å ringe for å melde seg på, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Andre doser

De som venter på andre doser - det seg være første eller andre dose, eller tredje dose for immunsupprimertes del, må ringe og bestille time selv på tlf.  94 00 13 75 (mandag-fredag kl. 8-15) eller komme på drop in i kulturhuset torsdag 7. oktober kl. 16-19. Husk legitimasjon, samtykke fra foresatte hvis du er under 16 år, og hvis du skal ha tredje dose; dokumentasjon på at du tilhører en av gruppene som kan få den nå.

Les mer oppfriskningsdose til alle over 65 år på regjeringen.no

Til toppen