Aldersgruppa 12-15 år og vaksinering

Alle tryslinger i denne aldersgruppa skal ha fått tilbud om vaksine i løpet av uke 38.

Hånd med blå koronavaksine med virus bak - Klikk for stort bildeAldersgruppa 12-15 år regnes som fullvaksinert etter én vaksinedose.- Hvis noen har fylt 12 år, men ikke har fått tilbud i løpet av uke 38, er det fint om foresatte ringer vaksinetelefonen vår, 94 00 13 75, eller sender oss en e-post til koronavaksine@trysil.kommune.no, sier vaksinekoordinator Mette Støa Dypviken.

Én dose

- Barn i denne aldersgruppa som har hatt covid-19, skal ikke ha vaksine. De andre får tilbud om én dose Pfeizer-vaksine. Vi startet vaksineringen i kulturhuset Hagelund allerede 9. september. Barna må ha skriftlig samtykke fra foresatte. Hvis to har foreldreansvar, må begge skriver under, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Digitalt samtykke

Samtykket kan gis på skjemaet nederst på siden her, eller digitalt via c19.no. Slik gir du digitalt samtykke:

  1. Åpne c19.no
  2. Klikk på Bestill koronavaksinasjon.
  3. Klikk på lenken Logg inn for å gi samtykke til koronavaksinasjon for barn under 16 under overskriften Samtykke fra foresatte.
  4. Logg deg inn med din elektroniske ID (f.eks. BankID på mobil).
  5. Oppgi barnets navn og fødselsnummer.
  6. Gi ditt samtykke.

- Du kan ikke gi digitalt samtykke før barnet har fått time. Når du har gitt digitalt samtykke, ser vi det i programmet vårt. Har barnet to foresatte, må begge gi sitt samtykke. Hvis en eller begge bruker papirskjemaet, må barnet ha med seg dette når det kommer til vaksinetimen, sier vaksinekoordinator Mette Støa Dypviken.

Digital innkalling

Vaksinekoordinator Mette Støa Dypviken har så langt tilbudt disse unge vaksine ved å ringe en av de foresatte. Det er svært tidkrevende. Hun forsøker nå å legge alle disse unge i c19-systemet vårt slik at tilbudet om vaksine kommer på SMS til foresatte i stedet.

Foresatte er også velkomne til å ta kontakt med vaksinetelefonen selv, tlf. 94 00 13 75 (mandag-fredag kl. 8-15). Det er en del trafikk på den, så det kan hende de må forsøke flere ganger før de får svar.

Foreldrene bestemmer

- Vaksinering er frivillig. Sånn har det vært hele tiden. Det er foreldrene som tar den endelige avgjørelsen om barna skal få vaksine. Men barna skal også høres. Og vi har nå svært god tilgang til vaksiner, sa statsminister Erna Solberg da regjeringen innlemmet denne aldersgruppa i vaksinasjonsprogrammet.

Gå til c19.no for å gi digitalt samtykke

Åpne samtykkeskjema for utskrift og manuell utfylling (PDF, 10 kB)

Til toppen