Sverige krever negativ koronatest

Fra 28. desember må alle som ikke har unntak, vise fram attest på negativ koronatest ved ankomst til Sverige.

Mann koronatestes - Klikk for stort bildeSvenskene innfører krav om negativ koronatest for de fleste utlendinger som skal inn i landet.

Svenske statsborgere er ikke omfattet av kravet. Det er heller ikke barn under 12 år. For informasjon om andre som er unntatt, viser vi til svenske myndigheters nettsider.

48 timer

Gyldig koronapass vil fra 28. desember ikke lenger være tilstrekkelig for å slippe inn i landet. Det er kun attest på negativ covid-19-test som er gyldig. Og testen må ha vært tatt i løpet av de siste 48 timene før ankomst Sverige. Trysil kommune har ingen flere detaljer om saken. Henvendelser må rettes til svenske myndigheter.

Se pressemeldinga fra den svenske regjeringen 
(derfra er det lenker til mye annen svensk koronainformasjon. Med hensyn til det nye testkravet kan det være at en del informasjon ikke oppdateres før 28. desember.)

Testing i Trysil

Så sant det er kapasitet, kan man få teste seg før utenlandsreise på teststasjonen i Meierivegen 1 i Nybergsund alle dager der det er drop in kl. 10-17 alle dager unntatt jule- og nyttårsaften, tlf. 94 02 97 95. Vi minner om at vi prioriterer de som kommer på teststasjonen slik: 

  1. Ved symptomer: hurtigtest, utlevering av selvtest og PCR etter vurdering, gratis
  2. Ved smittesporing: hurtigtest og PCR, gratis
  3. Ved innreise: hurtigtest, gratis. Vi har ikke plikt til å levere ut selvtester.
  4. Eget personell: selvtest, gratis
  5. Har vi kapasitet til å tilby test før utreise, så kan vi gjøre det. Hurtigtest koster 500 kroner og PCR koster 850 kroner.
Til toppen