Korona

Det har ikke vært noen nye smittetilfeller i Trysil siden 3. mai.

Se oppdatert koronainformasjon

Vi vaksinerer nå aldersgruppa 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander.

Se oppdatert vaksineinformasjon

Regjeringen om 17. mai

17. mai-feiringa i Norge blir annerledes også i år.

Klikk for stort bildeHelse- og omsorgsminister Bent Høie oppfordrer generelt til utendørs og digitale arrangement på nasjonaldagen.Markeringer på nasjonaldagen må gjennomføres innenfor gjeldende nasjonale og eventuelt regionale og lokale regler og anbefalinger, slår regjeringen fast.

Tog og arrangementer

Hvis det er risiko for at 17. mai-tog eller andre arrangement fører til folkeansamlinger eller tiltrekker seg personer fra ulike kommuner, bør de avlyses, skriver regjeringen og minner om at 17. mai-tog, annonserte taler, leker, kransenedleggelser og liknende er omfattet av reglene om arrangement i covid-19-forskriften.

Lokal planlegging

All planlegging og gjennomføring av 17.mai-feiringen skjer lokalt, og arbeidet er godt i gang mange steder. Det er den enkelte kommune, i samråd med 17. mai-komiteen og kommuneoverlegen, som må ta stilling til hvordan feiringen skal skje, basert på gjeldende råd og regler. Vi er ikke helt klare med hvordan vi skal feire i Trysil ennå.

Høydepunkt

Kulturminister Abid Raja oppfordrer oss til å gjøre som i fjor; å samle oss i en gigantisk allsang av Ja, vi elsker rett etter saluttene er avfyrt fra festningsverkene kl. 12.

- Jeg vet at den felles nasjonalsangen ble en god og sterk opplevelse for mange i fjor, og jeg tror at vi denne våren trenger følelsen av felleskap og samhørighet enda mer, sier ministeren.

Les mer på regjeringen.no

Til toppen