Korona

Det har ikke vært noen nye smittetilfeller i Trysil siden 3. mai.

Se oppdatert koronainformasjon

Vi vaksinerer nå aldersgruppa 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander.

Se oppdatert vaksineinformasjon

Koronatest før utenlandsreise

Skal du til Sverige nå, må du ha tatt en hurtigtest i løpet av de 48 siste timene før du ankommer grensa.

Mann koronatestes - Klikk for stort bildePersoner som trenger koronatest før reise til utlandet, bør ta disse i egen hjemkommune

Krav om negativ koronatest gjelder også i de fleste andre land. Alle bør ta disse testene i hjemkommunen for å ikke belaste grensekommunenes testkapasitet unødvendig. Vi ber tryslinger som skal reise ut av landet om å bestille time. Og så minner vi om at regjeringen fortsatt fraråder utenlandsreiser.

Kan teste

Helsevesenet i Trysil har for tida kapasitet til å ta slike tester også på reisende fra andre kommuner, og gjør det selv om det ikke er deres ansvar. Teststasjonen på Østby er etablert for å teste folk som kommer inn i landet.

Priser

For innreise til Sverige er det tilstrekkelig med negativ hurtigtest. Den koster 500 kroner. For reiser til andre land kan det være nødvendig med PCR-test. Den koster 850 kroner.

Bestill time

De som bestiller time på koronatelefonen, får time enten på legesenteret eller på teststasjonen - avhengig av kapasitet eller hvor det er mest praktisk å henvise folk.

Drop in

På teststasjonen tester de også folk på drop in så sant de har kapasitet. Det gjør de ikke på legesenteret. For alle gjelder at de må vente på testsvaret før de drar videre.

Ring og bestill time

Sjekk hva som gjelder

Alle som skal reise, må sette seg inn i reglene for innreise i det landet de skal til. 

Sjekk innreisereglene i Sverige

Til toppen