Koronaregler/corona rules

Se hva som gjelder av lokale og nasjonale tiltak.
Klikk her

See what applies to local and national measures.
Qlick here

Koronasmitten øker rundt oss

Det betyr at vi alle må være ekstra observante og ekstra forsiktige, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Hanna Rydløv - Klikk for stort bildeHanna Rydløv og de andre kommuneoverlegene i Sør-Østerdal anbefaler alle å bruke munnbind hvis vi ikke klarer å holde tilstrekkelig avstand. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune I Trysil er det ikke noe pågående utbrudd. Vi har bare hatt en smittet de siste to ukene.

Tiltak i Elverum

Men det er utbrudd i f.eks. Elverum der de fra midnatt natt til 4. november innfører en lokal forskrift som blant annet innebærer at alle i husstanden til en smittet må gå i karantene, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Og skolene går til gult nivå. 

Forsterket anbefaling

- På grunn av smitten rundt oss, går vi i kommuneoverlegesamarbeidet i Sør-Østerdal derfor ut med en forsterket anbefaling til alle våre innbyggere: Test deg hvis du får symptomer. Bli hjemme når du er syk. Hold større avstand der det er mulig og bruk munnbind hvis det ikke er mulig. Og følg lokale anbefalinger og forskrifter hvis du reiser til andre steder, sier Hanna.

Ta ansvar

Mange bruker selvtest når de får symptomer.

- Det er bra, men det betyr også at vi i helsevesenet ikke har samme kontroll på og oversikt over smittesituasjonen som tidligere. Da er det ekstra viktig at hver og en av oss tar ansvar for å hindre økt smittespredning. Bruk selvtest, eller bestill time for hurtigtest eller PCR-test på legesenteret, tlf. 40 40 96 30 i kontortida eller 116 117 utenom kontortid, sier Hanna.

Skjerm de sårbare

Hun sier at det er ok at det er noe koronasmitte i samfunnet, det må vi leve med.

- Men når vi nå ser at smitten når sårbare grupper og kommer inn på sykehus og pleieenheter, må vi forsøke å få smittespredningen til å skje langsommere. Det hadde vært fint om de eldste får den tredje vaksinedosen før smitten tar ordentlig tak, sier Hanna.

Tredje vaksinedose

I Trysil er vi nå ferdige med å sette tredje vaksinedose, den såkalte boosterdosen, på beboere på sykehjemmet og Østhagen. Denne uka starter vi med å vaksinere hjemmeboende over 85 år. Deretter får aldersgruppa 75-84 år tilbudet og til slutt gruppa 65-74.

Vi kontakter deg

Vaksineteamet vårt kontakter alle over 65 år og tilbyr time for boosterdose. Enten sender de SMS eller så ringer de. De som får SMS og som ikke ønsker den tredje vaksinedosen, må ringe vaksinetelefonen 94 00 13 75 og avbestille timen.

Til toppen