Koronainformasjon fra Trysil kommune

 

Teststasjonen

Trysil kommunes teststasjon står i Meierivegen 1 i Nybergsund, det vil si på parkeringsplassen foran Nybergsund samfunnshus. Den er åpen for drop in alle dager kl. 10-17.

Skal du bestille time for testing eller har spørsmål om testing, ring 94 02 97 95 i åpningstida. De har ikke kapasitet til å svare på SMS. Det er stor trafikk på telefonen, så om du ikke får svar, forsøk igjen. Du kan også bare møte opp der for å bli testet. Du må regne med noe ventetid.

Du kan også sende e-post til Trysil.koronainfo@trysil.kommune.no.

Symptomer og testing

Ved symptomer på luftveisinfeksjoner som feber, hoste, sår hals eller nedsatt almenntilstand – hold deg hjemme! Alle som har mistanke om at de har blitt eksponert for, eller har symptomer på covid-19, bør teste seg. Bruk selvtest eller ring testtelefonen 94 02 97 95 og bestill time mandag-søndag kl. 10-17, eller møt opp i Meierivegen 1 i Nybergsund.

Smittesporing

Du har nå ansvaret for å varsle nærkontaktene dine selv. Last ned flytskjemaet som hjelp med hensyn til hvilke regler som gjelder med hensyn til karantene etc. Husk å bytte det ut når vi kunngjør endringer i skjemaet.

Last ned flytskjema for smittesporing (PDF, 594 kB)

Koronatelefon

Har du andre spørsmål om korona, ringer du koronatelefonen på 47 77 12 12.

Legetilsyn

Hvis du får luftveisinfeksjoner og trenger tilsyn av lege, ring legevakta på tlf. 116 117. Det er svært viktig at ingen drar rett på legevakta uten først å ha kontaktet denne.

Vaksinering

Har du spørsmål om koronavaksinering, ring 94 00 13 75 (mandag-fredag kl. 8-15) eller send e-post til koronavaksine@trysil.kommune.no

Smittesporingsteamet

Vakttelefon til smittesporingsteamet for henvendelser fra andre kommuner og nasjonale myndigheter er 47 48 76 56. Dit ringer du også for å melde om positiv selvtest dersom du ikke får lagt den inn i registreringsskjemaet selv. Telefonen er bemannet hverdager kl. 8-21 og lørdager og røde dager kl. 10-18. Ved hastesaker, ring legevakta på 116 117.

Nyheter

Trysil kommune gir fortløpende informasjon om pandemien under Aktuelt. Vær oppmerksom på at det er det som står i de nyeste artiklene som gjelder, i de tilfellene vi har eldre artikler med annen informasjon.

Aktuelt

Flytskjema til hjelp i smittesporingen

Trysil kommune har laget et flytskjema som hjelp til alle som nå skal drive smittesporing selv, f.eks. på arbeidsplasser.

Registrer positiv hjemmetest selv

Tester du eller barna dine positivt på korona, ber vi om at du selv legger inn testresultatet. Og nå behøver ikke alle å  å få den bekreftet med PCR- eller hurtigtest.

Fortsatt gult nivå på skoler og i barnehager

Etter en medisinskfaglig vurdering velger Trysil kommune å beholde gult nivå i skoler og barnehager litt til.

Sverige godtar koronasertifikat ved innreise

Har du gyldig koronapass og skal til Sverige fra Trysil, kan du må bruke alle grenseovergangene.

Last ned Smittestopp-appen

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle over 16 år til å laste ned Smittestopp-appen og å oppgi det der dersom man blir smittet.

Kommuneoverlegen informerer

125 testet positivt på korona i Trysil i uke 2.

FHIs karantenekart

Nå må alle reisende over 18 år som ikke har gyldig koronasertifikat, i karantene når de kommer til Norge.

Nærkontakt til smittet?

Her ser du hva som gjelder med hensyn til karantene og testing. Og hva du skal gjøre om du blir smittet.

Gjeldende koronaregler

Her ser du hva som gjelder i Norge nå - og de få lokale justeringene vi har.

Letter på tiltak

Regjeringen letter på flere koronatiltak. Skjenkestoppen oppheves ved midnatt natt til 14. januar.

Til toppen