Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Husk

Status i bredbåndutbygginga

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 19.11.2020 07:20:00
Marianne Fjelltveit. Foto: Anders Nyhuus

​150 av 800 som har bestilt fiber i siste utbyggingsrunde i Trysil, har ikke tegnet egenandelsavtale med kommunen. Bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit minner om at det må de gjøre for at fiberbestillinga skal være gjeldende.

Foto: Anders Nyhuus

​Bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit gir her status for byggetrinn 3 i bredbåndutbygginga i Trysil.

​Telenor har nå solgt fiber til rundt 800 kunder innenfor området for siste byggetrinn. Det er de godt fornøyde med. Og vi i Trysil kommune synes det er helt fantastisk!

Glemt egenandelsavtale?

Men: Ikke alle som har signert avtale med Telenor, har levert egenandelsavtale til kommunen. Begge avtalene må være på plass for at bestillingen av fiber skal være gjeldende. Vi håper det bare er en forglemmelse som gjør at så mange som nesten 150 husstander ikke har levert egenandelsavtale og oppfordrer alle til å gjøre det snarest mulig. 

Fyll i skjema nå

Hver abonnementsavtale folk inngår med Telenor, utløser en egenandel på 5 000 kroner til Trysil kommune. De som for eksempel har bestilt abonnement til både hovedhus og kårbolig, skal inngå to egenandelsavtaler.

Skjema for egenandelsavtale finner du her.

Du kan også hente skjema på servicetorget i Trysil rådhus tirsdag, onsdag og fredag kl. 9-15 eller få det av bredbåndkontakten, bredband@trysil.kommune.no, tlf. 45 87 67 66 (mandag-fredag kl. 8.30-15).

Er du usikker på om du har levert egenandelsavtale til kommunen, eller har spørsmål, ta kontakt med bredbåndkontakten.

Tilbud til fritidsboliger

I sommer lovte vi tilbakemelding i løpet av august til de mange eierne av fritidsboliger som har levert egenandelsavtale og som venter på svar fra Telenor på om de vil få et tilbud om fiber eller ikke. Vi beklager at dere ikke har fått svar ennå. Det skyldes at kommunen fremdeles venter på endelig svar fra Telenor. Vi har vært i dialog med dem og vet at de jobber med dette. 

Prosjektering i rute

Trysil kommune hadde et møte med blant andre moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen i Telenor 11. november. Ett av temaene på møtet var status på prosjektet. Han fortalte at detaljprosjekteringen av tredje byggetrinn er i rute og skal være på plass innen nyttår. Det innebærer at beslutningen om tilbud eller ikke til fritidsboliger må tas før jul.

Fremdrift og rekkefølge

Når prosjekteringen er ferdig, vil vi få informasjon om fremdrift og hvilke områder som bygges ut først og sist i dette byggetrinnet. Selskapet OneCo er underleverandør for Telenor også i denne runden, og kommunen ser frem til å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt med dem.

Til slutt en liten anbefaling: Ikke avslutt de bredbåndavtalene dere har i dag, før dere har fått avtalt tidspunkt for tilkobling av fiberen en gang neste år.

Sist oppdatert: 13.11.2020 13:30:33