Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Husk

Sommeren på byggavdelingen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 29.06.2020 08:20:00
Rune Møller Poulsen

​I ferietida er minst en byggesaksbehandler tilgjengelig får veiledning, men de har ikke kapasitet til å behandle ferierende kollegers saker, sier avdelingsleder Rune Møller Poulsen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Det er mulig å få veiledning av byggesaksbehandler kl. 12-15 mandag-fredag i hele sommer.

​Avdelingsleder Rune Møller Poulsen sier at sommerferien på avdelingen - og den store pågangen av nye saker den siste tida - vil kunne påvirke saksbehandlingstida på byggesaker.

- Den store byggeaktiviteten er veldig gledelig, men den setter kapasiteten vår på prøve, sier han.

Veiledning

Minst en byggesaksbehandler er på jobb hver dag i sommer og er tilgjengelig for veiledning kl. 12-15. Merk at rådhuset er stengt for publikum mandag og torsdag. De som vil ha avtale de dagene, må ringe på forhånd, tlf. 62 45 77 00. Tirsdag, onsdag og fredag er rådhuset åpent kl. 9-15. Publikum må henvende seg i skranken og vente på servicetorget til saksbehandler kommer og henter dem. Det står spritautomat der. Husk å bruke den, og hold avstand.

Disse jobber

Fra 29. juni til 17. juli er Bjørn Helge Kristiansen og Hans Brataas på jobb på byggesaksavdelingen. Fra 20.-24. juli er Rune Møller Poulsen og Hans der. Fra 27.-31. juli er Dag Gunnar Høye, Hans og Rune der. Fra 3. til 14. august er Dag Gunnar og Rune der. Og fra 17. august er alle byggesaksbehandlerne tilbake fra sommerferie.

Andres saker

Rune sier at ingen av byggesaksbehandlerne som er på jobb, har kapasitet til å ta over saker som ligger på vent hos byggesaksbehandlere som er på ferie. Disse må vente til saksbehandleren er tilbake i rådhuset og fortsetter på kølista si, sier Rune og viser til plan- og bygningsloven § 21-7.

På eget ansvar

- De som har sendt inn en byggesøknad - med eller uten krav om ansvarlige foretak - kan sette i gang selv om de ikke har fått byggetillatelse tre uker etter at saken er registrert i kommunen. Hvis noen ønsker å gjøre dette, er det viktig å huske at det er på eget ansvar, og at de må forvisse seg om at tiltaket er innenfor alle rammer i gjeldende reguleringsplan, sier Rune.

12 ukers frist

Merk at dersom et tiltak krever dispensasjon, er det inntil 12 ukers behandlingstid. I slike tilfeller har man ikke anledning til å sette i gang etter tre uker.

- Det er også viktig å påpeke at saken må være komplett før tidsfristene etter plan- og bygningslovens § 21-7 kan gjøre seg gjeldende, sier Rune og ønsker alle en god sommer.

Sist oppdatert: 29.06.2020 08:21:32