Minsteareal for elg- og rådyrjakt på høring

Kommunedirektøren har sendt forslag om endring i forskrift om adgang til jakt etter elg, hjort og rådyr i Trysil kommune på høring.

Skutt elg - Klikk for stort bildeSiden 1996 har minstearealet for jakt på elg vært 3 000 dekar. Nå foreslår kommunedirektøren å øke det til 4 000 dekar. Harald Nyberg

- Vi har erfart at det er en fordel og en styrke å ha felles minsteareal for hele kommunen. Selv om vi ser at arealet bak hver felte elg har variert relativt mye rundt om i kommunen i de siste årene, foreslår vi fortsatt et felles minsteareal for hele kommunen. Forslaget er at minstearealet økes fra 3 000 til 4 000 dekar. For rådyr foreslår vi å endre minstearealet fra 10 000 til 7 000 dekar, skriver rådgiver natur- og miljøforvaltning Øivind Løken i høringsbrevet.

Høringsuttalelser

De som har innspill til forslaget til ny forskrift om adgang til jakt etter elg, hjort og rådyr, må sende det til oss senest 20. februar. Bruk helst det digitale høringsskjemaet vårt. Du kan også sende høringsuttalelsen til postmottak@trysil.kommune.no eller Trysil kommune, postboks 200, 2421 Trysil. Merk den i så fall 2023/158.

Send digital høringsuttalelse

Høringsdokumenter

Bakgrunnen for endringsforslagene finner du i høringsdokumentene her:

Kontakt oss

Øivind Løken
Rådgiver natur- og miljøforvaltning
Plan- og miljøavdelingen
E-post
Telefon +47 98 90 24 36
Til toppen