Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trivelig på tilflytterkvelden

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 19.03.2019 17:33:23
Ved matbordet på tilflytterkvelden

Det var god stemning, nyttig informasjon, deilig mat og trivelige møter på tilflytterkvelden i Trysil.

Foto: Harald Nyberg, Trysil kommune

Rundt 150 av dem som har gjort det gode valget å flytte til Trysil de siste årene, møtte opp på tilflytterkvelden 18. mars.​

​Avdelingsleder for informasjonsavdelingen Harald Nyberg skrev dette etter den trivelige kvelden:

Mange nasjonaliteter og folk i alle aldre med ulik kulturell bakgrunn møtte opp da kommunen inviterte tilflyttere til felles informasjon mandag kveld.

I Trysil sier vi hei

Ordfører Erik Sletten åpnet programmet med å ønske velkommen og fortelle litt om Trysil kommune.

- Hei, åpnet han med og fikk et unisont hei tilbake. I Trysil sier vi hei til hverandre og dere har valgt den rette plassen å flytte til, fortalte han.

100 flere

- I Trysil er vi nå 6 615 innbyggere. Det er 100 flere enn for 3 år siden, og det er naturligvis mye takket være dere. Dere har kommet hit med ulik bakgrunn. Dere har kompetanse og kreativitet. Vi trenger dere for å utvikle oss videre, sa Sletten.

Bli med i frivillig arbeid

Rådmann Jan Sævig informerte om kommunens administrasjon, avdelinger og ansatte. Han var selv innflytter for 24 år siden og fortalte at tryslingen ikke var så lett å komme i kontakt med, men kom med et godt råd til forsamlingen.

- Bli med i frivillig arbeid. Det er mange lag og foreninger som trenger hjelp, og det er en fin måte å bli kjent med både folk og kultur på. Mine barn var med på mange aktiviteter, og jeg hjalp til med dugnadsarbeid på flere områder og fikk masse kontakter. Det er både lærerikt og hyggelig, sa han.

Norsk-afrikansk kulturforening

Kiflay Cheai Ghebremedhin informerte om Norsk-afrikansk kulturforening og oppfordret folk til å ta kontakt.

- Foreningen bidrar til å fremme afrikansk kultur. Vi er nå 34 medlemmer og vi vil gjerne ha flere. Kontakt oss gjerne om det er noe du lurer på eller om det er noe vi kan bidra med i kommunen, oppfordret han.

Kulturinnslag og stands

Underveis i programmet var det også avsatt tid til et kulturinnslag. Rektor ved kulturskolen, Jamie Carrizo, hadde tatt med seg fire elever fra korpsprosjektet som vartet opp med flott hornmusikk. Etter det offisielle programmet fra scenen, ble det servert enkel mat og det var rigget stands slik at de som ville, kunne få mer informasjon om de ulike sektorene i Trysil kommune.

 Bildeglimt fra tilflytterkvelden

Ordfører og varaordfører tok imot gjesteneDeltakere på tilflytterkvelden (2)Deltakere på tilflytterkvelden (3)Deltakere på tilflytterkvelden (4)Deltakere på tilflytterkvelden (5)Deltakere på tilflytterkvelden (6)Deltakere på tilflytterkvelden (7)Deltakere på tilflytterkvelden (8)Deltakere på tilflytterkvelden (9)Deltakere på tilflytterkvelden (10)Deltakere på tilflytterkvelden (11)Deltakere på tilflytterkvelden (12)Deltakere på tilflytterkvelden (13)Deltakere på tilflytterkvelden (14)Deltakere på tilflytterkvelden (15)Deltakere på tilflytterkvelden (16)Deltakere på tilflytterkvelden (17)Deltakere på tilflytterkvelden (18)Deltakere på tilflytterkvelden (19)Deltakere på tilflytterkvelden (20)Deltakere på tilflytterkvelden (21)Deltakere på tilflytterkvelden (22)Deltakere på tilflytterkvelden (23)Deltakere på tilflytterkvelden (24)Deltakere på tilflytterkvelden (25)Deltakere på tilflytterkvelden (26)Deltakere på tilflytterkvelden (27)Deltakere på tilflytterkvelden (28)

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 19.03.2019 17:46:44