Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vil ha flere til å flytte til Trysil

Portrettbilde av to kvinner med lyst hår foran grønn buske

​Heidi M. Buraas og Runa Eggen gløder for å få flere til å bosette seg i Trysil, og å få dem
som har kommet hit til å trives og bli.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

​​Begge har valgt å flytte til Trysil. Nå er Heidi M. Buraas og Runa Eggen ivrige og sprudlende prosjektmedarbeidere i tilflytterprosjektet vårt.

​I en måned har de to kvinnene jobbet med tilflytterprosjektet. De har overtatt oppgaven fra Runa E. Skyrud og Knut Løken og deler en 50 % stilling.

Mandag og tirsdag

Heidi M. Buraas har  i utgangspunktet kontor i Trysil rådhus mandager og tirsdager, men fordi hun stiller opp på andre dager, kvelder og helger når det trengs, er det ikke garantert at hun er på plass de to dagene. Runa Eggen har kontor hos Eggen grafiske og jobber også mest med prosjektet mandager og tirsdager. Trenger du å få kontakt med dem til andre tidspunkt, er det bare å sende en e-post - se kontaktinformasjon til høyre.

Vil synes

- Vi er opptatt av å få mer oppmerksomhet rundt tilflytterprosjektet i Trysil. For det er ei flott bygd å bo i! Vår styrke er informasjon og kommunikasjon, så vi forsøker å sprite opp den biten litt. Vi har gjort noen endringer på facebooksida og har opprettet en instagramkonto for å få vist fram Trysil, sier de.
- Heidi er veldig god til å fotografere, så vi håper vi klarer å formidle natur, stemninger og happeninger fra Trysil på en god måte på instagram og facebook. Intervjuer med tilflyttere skal det også bli en del av, sier Runa.

Stands

Runa og Heidi har allerede stått på to stands for å reklamere for Trysil som bosted - først på Norsk elgfestival i august og så på Trysilrypa i september. I oktober blir tilflytterprosjektet representert på hytteeiersamlinga, og i uke 50 er det Trysilvekkua for sesongarbeidere.
- Det er viktig at sesongarbeiderne har det bra når de er der, så vi skal arrangere matkurs, tilby aktiviteter i Trysilhallen en kveld i uka og sette i verk flere trivselstiltak, sier de.

Inkludering

- Vi må heller ikke glemme de som allerede har flyttet til Trysil. Vi må alle bidra til at nye tryslinger inkluderes i lokalsamfunnet. Det er viktig at de trives og blir her. De er våre beste ambassadører, sier Runa og Heidi og har også nye målgrupper i kikkerten, for eksempel utflyttede tryslinger som gjerne vil at ungene skal vokse opp i trygge Trysil.
- Det er nok en del i den gruppa som vender hjem om de finner riktig jobb og bolig, tror prosjektmedarbeiderne. 

Rapportering

Prosjektmedarbeiderne har jevnlige møter med næringssjef Gro Svarstad, og de rapporterer til politikerne i hvert formannskapsmøte. Prosjektet varer ut 2014.

 

Sist oppdatert: 16.02.2015 07:26:28