Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lite stress, mye natur: Det trives vi med!

To kvinner og to menn rundt et bord med brosjyrer foran seg og ei skål tvist foran seg

​Fra kyst og fjord til skog og fjell. Fra venstre Ingvild Torsdal, Øivind Løken,
Stine Aas Bolstad og Lasse Bolstad.

Foto: Runa Eggen, Trysil kommune

 

​​​Over 30 møtte opp og fikk god og nyttig informasjon på Trysil kommunes infokveld for nye innbyggere 20. oktober. 

Rundt bordene satt en spennende miks av gamle tryslinger som har flyttet hjem, og helt nye innbyggere som har kommet til Trysil på grunn av jobb - eller kjærlighet til en trysling. ​

Fra fjord til skog

Stine Aas Bolstad, Lasse Bolstad og deres to barn flyttet til Trysil i sommer. Lasse jobber som prosjektleder på helse, miljø og sikkerhet i Trysil kommune, og Stine har siden 1. juni jobbet som produksjonsleder i Tepas Industrier. Stine er Trysil-jente og Lasse er fra Balestrand. Kontrastene er store mellom fjord og skog. Eller?

- Det er fint å bo i Trysil, sier Lasse: - Balestrand og Trysil er utkantstrøk, så det er jeg vant med. Nærheten til alt er en av de tingene vi virkelig setter pris på med å bo i Trysil. Det merker vi veldig godt i hverdagen.  

Lite stress og fredfullt

Den gode atmosfæren, og at det er stille og fredelig kommer også høyt opp på lista over de gode tingene som Trysil byr på. Stine trodde først det bare var sommeren som var litt ekstra stille. 

- Vi kom i sommer og syntes det var merkbart stille overalt. Vi tenkte at det sikkert var på grunn av sommerferien. Litt slik feriemodusstemning. Men det er slik hele tiden. Ikke så mye stress. Det er bra for barna å vokse opp her. Vi så ikke for oss en byoppvekst for dem, forteller Stine og Lasse. 

Gleder meg!

En annen trysling som flytter hjem i disse tider, er Øivind Løken. Ved årsskiftet begynner han på Arkitektbua der han skal jobbe med arealplanlegging. Og han har tre ord å si om å flytte hjem til Trysil: Jeg gleder meg!
 
Øivind kommer fra studier på Ås. Der traff han Ingvild Torsdal fra Kragerø. Fra dag 1 i forholdet kommuniserte han tydelig at en dag skulle han hjem til Trysil. Det har ikke skremt Ingvild, og i dag er de samboere. Ingvild er på plass i Trysil i jobben som daglig leder i Trysil-Engerdal Forsøksring. Og selv om Trysil har lite av kyst og skjærgård som hun kjenner fra Kragerø, så er ikke det et savn. 

Trives i skogen

- Jeg trives veldig godt, sier Ingvild: - Bærplukking er en av hobbyene mine. Jeg er bærentusiast!  Og den hobbyen får jeg virkelig dyrket i Trysil.
 
Også samboeren trives i skogen. Mens Ingvild sørger for bær til desserten, fikser Øivind både forrett og hovedrett.
 
- Jeg jakter og fisker på fritida. Så hos oss rekker det ikke med bare en fryseboks, smiler samoberparet Torsdal/Løken. 

Tilflytterkvelden

31 nye innbyggereble ønsket velkommen av ordfører, varaordfører og næringssjef tilflytterkvelden. Ordfører Ole Martin Norderhaug fortalte om Trysilbygda - fra den spede start til i dag med flyplassplaner og samarbeidet Scandinavian Mountains. Næringssjef Gro Svarstad hadde fokus på jobb- og framtidsmuligheter. Tilflytter med fire års Trysil-erfaring, Mali Strømsvåg, snakket om egne erfaringer og gav gode tips.  

Spennende knippe

Interessant for alle var også en presentasjonsrunde av alle frammøtte. Et spennende knippe av nye innbyggere! Totalt en kveld med smått og godt, nytt og nyttig, som ble avsluttet med en velkomstpakke, kake og kaffe. De som møtte opp gav uttrykk for at dette er et bra initiativ.
 
Skrevet av Runa Eggen, prosjektmedarbeider i tilflytterprosjektet i Trysil

 

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:21:14